Rico Engelbarts
09/01/2019 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2019 05:30

India staat op het punt cryptocurrency onder strikte voorwaarden te legaliseren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

India lijkt op weg te zijn om de cryptocurrency ban van 2017 op te gaan heffen. Dit is goed nieuws voor zowel mensen met cryptocurrency als crypto-bedrijven in India.
Uit verschillende bronnen blijkt dat een speciale commissie al twee vergaderingen over het onderwerp heeft gevoerd. De commissie zal waarschijnlijk volgende maand al een rapport indienen bij het Ministerie van Financiën van het land. Diezelfde bronnen melden dat crypto onder strikte voorwaarden gelegaliseerd zou kunnen worden:

We hebben al twee vergaderingen gevoerd. Er bestaat een algemene consensus dat cryptocurrency niet als volledig illegaal kan worden afgedaan. Het moet gelegaliseerd worden, maar dan wel met strikte voorwaarden. De beraadslagingen zijn begonnen. We zullen binnenkort meer duidelijkheid hebben.

De crypto-ban in het land is het gevolg van een advies van een eerdere commissie. Die adviseerde in 2017 om cryptocurrency te verbieden. De centrale bank nam dat advies over en verbood alle banken in het land om nog zaken te doen met crypto-bedrijven.
Meerdere crypto-bedrijven moesten daardoor de deuren sluiten, zoals de cryptocurrency exchange Zebpay. Klanten konden op geen enkele manier nog tegoeden storten waardoor Zebpay haar beursoperaties niet meer kon uitvoeren.
Hoe de uiteindelijke legalisatie eruit gaat zien is nog maar de vraag. De commissie adviseert namelijk wel strikte voorwaarden, wat ook een rem op de industrie kan veroorzaken. Maar het is een stap in de goede richting.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie