Rico Engelbarts
01/11/2018 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2018 19:03

Indiase overheid lijkt nu te weten wat met cryptocurrencies te doen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
indiase_overheid_lijkt_nu_te_weten_wat_te_doen_met_cryptocurrencies

India neemt al enige tijd een vijandige positie als het gaat om cryptocurrencies. Zo voert de Reserve Bank of India (RBI) al sinds juni beleid waarmee het de zaken met crypto-vriendelijke bedrijven staakt. Een beleid wat gezien kan worden als een bijna volledig verbod op crypto.
Echter, enige tijd later, rond mid-oktober, was er sprake van positief rumoer rondom de Indiase crypto-industrie. Zo zou de overheid hebben erkend dat er een behoefte is “om opties omtrent een digitale munteenheid voor het land te verkennen”. Toentertijd werd ook een onderzoeksgroep binnen de RBI opgericht die zich met een nationale cryptocurrency zou bezig houden. 
Daarnaast zou zelfs een panel van het Indiase Ministerie van Financiën op het punt staan een nationale cryptocurrency aan te bevelen.
De laatste ontwikkelingen in het land duiden er echter op dat de overheid nu dichterbij een volledig verbod op cryptocurrencies is. Er werd hevig gedebatteerd over dit vraagstuk tijdens een bijeenkomst van de Indiase raad voor financiële stabiliteit en ontwikkeling.
In een officiële verklaring werd medegedeeld dat de raad een “kader van regelgeving zal opzetten voor het verbod van privé cryptocurrencies in India en de aansporing van het gebruik van Distributed Ledger Technologie”.
Het ziet er sterk naar uit dat, hoewel de Indiase overheid enthousiast blijft over blockchain-technologie, cryptocurrencies zullen worden verbannen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie