Bonno Coerse Bonno Coerse
11/10/2018 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2018 13:12

Indiase overheid overweegt eigen cryptocurrency

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Indiase overheid overweegt eigen cryptocurrency

India heeft tot nu toe een wispelturige relatie gehad met de cryptomarkt. Aan het begin van dit jaar leek het ernaar dat de Reserve Bank of India (RBI) zelfs alle cryptocurrencies zou willen verbieden, een poging die uiteindelijk tot een rechtszaak leidde.
Eind augustus leek de overheid echter iets toleranter ten opzichte van cryptocurrency en sprak het over “de behoefte om een digitale munteenheid voor het land te verkennen”. Dusdanig was een interne groep opgezet door de RBI die de mogelijkheid zou bestuderen.
In de meest recente ontwikkeling lijkt een panel van het Indiase Ministerie van Financiën zo’n nationale cryptocurrency zelfs aan te bevelen. In een interview met Quartz India liet een ambtenaar weten dat het panel “aan het kijken is naar de verdere ontwikkeling van ons eigen onderzoek en de ontwikkeling van blockchain-technologie” en dat ze “een door de overheid ondersteunde cryptocurrency en crypto-token aan het evalueren zijn”.
Het panel van het Ministerie van Financiën was opgezet in december 2017 onder de toenmalige secretaris van het Departement van Economische Activiteiten. De taak van het panel was om met suggesties te komen voor het reguleren van cryptocurrencies. Hoewel het panel origineel rond eind juli klaar had moeten zijn, staat de deadline nu op het einde van het jaar.
Toch betekent dit niet direct dat de overheid van India ineens volledig openstaat voor de crypto-industrie. Zo liet een ambtenaar ook weten dat de overheid overweegt om het bezit van digitale coins naast de officiële cryptocoin van de overheid te verbieden:

Het panel is ook over een amendement in de Currency Act aan het discussiëren, waarbij het bezit van alle cryptocurrencies die niet zijn goedgekeurd door de overheid een strafbaar feit zal worden

Ondertussen blijft de RBI ook sterk optreden tegen de crypto-handel. Sinds juli is het ook verboden voor andere banken om relaties te onderhouden met crypto-exchanges. Dit leidde ertoe dat Zebpay, een van de grootste crypto beurzen in India, vorige maand haar deuren moest sluiten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie