Rico Engelbarts
11/08/2018 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2018 07:00

Indiase regering overweegt crypto-tokens toe te staan… maar geen cryptocurrencies

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Indiase regering overweegt of crypto-tokens gebruikt mogen worden in het land, ondanks haar hardnekkige houding ten aanzien van cryptocurrencies, meldt DNA India op 10 augustus.
Een commissie, opgericht door het ministerie van Financiën en onder het voorzitterschap van de secretaris van het ministerie van Economische Zaken, werkt naar verluidt aan een reeks voorschriften en een stappenplan om bepaalde crypto-assets in India te kunnen gebruiken. Zodra de conceptvoorstellen afgerond zijn zal de regelgeving, volgens de bron van DNA India, ingediend worden bij het Indiase parlement. Secretaris van het ministerie van Economische Zaken en voorzitter van de commissie, Subhash Chandra Garg, zei het volgende:

De commissie onderzoekt de mogelijkheid om cryptocurrencies of crypto-technologie (distributed ledger technology) te gebruiken voor financiële transacties en ook wat voor soort regelgeving daarvoor nodig is. Zolang cryptocurrency volledig verbannen is, bespreekt de commissie hoe het anders gebruikt kan worden.

Hoewel hij de nadruk legt op het feit dat de distributed ledger technologie, waar blockchain onder valt, veel potentie biedt, ontkent Garg hardnekkig dat het gebruik van cryptocurrencies, op welke manier dan ook (en dus ook in betalingssystemen), toegestaan zal worden.
Garg zei dat het ministerie van Economische Zaken “verschillende adviezen” aan het publiek heeft gegeven om mensen te waarschuwen voor de risico’s van cryptocurrencies, die door de regering worden beschouwd als “een soort Ponzi schemes” en “absoluut geen valuta’s”. Ondertussen heeft de Reserve Bank of India (RBI; de centrale bank van het land) een verbod ingesteld die banken verbiedt zaken te doen met crypto-bedrijven en -personen; een wet die op 5 juli in werking trad.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie