Simon Bosch Simon Bosch
23/10/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 10:15

Interpol stapt ook in de metaverse: criminaliteit kent geen grenzen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: PattPaulStudio/Shutterstock

Als je al wat langer meegaat in de crypto-wereld ken je de periode misschien nog wel: de tijd met amper regulatie in de crypto-industrie. Die periode is nu voorbij, en misschien maar goed ook. Ondanks alle positieve aspecten van de activaklasse is er een hoop criminaliteit. Interpol gaat een flinke stap verder in de misdaadbestrijding en stapt officieel de metaverse in.

Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Fraude en aanranding in de metaverse

Dat schrijft de organisatie in een persbericht. Vanaf nu gaat het zelfs in de volledig digitale wereld(en) misdaad bestrijden, wat naar eigen zeggen ook broodnodig is. Steeds meer criminaliteit vindt namelijk online plaats. De metaverse is niet alleen omvangrijk concept voor de toekomst, het bestaat namelijk al.

De metaverse is eigenlijk gewoon een nog interactievere versie van het internet. Via het internet kun je criminele praktijken uitvoeren, en via de metaverse dus ook. In de virtuele wereld stelen criminelen data, hacken ze gebruikers, wassen ze geld wit en voeren ze financiële fraude uit. Zelfs aanranding, seksueel grensoverschrijdend gedrag en geldvervalsing worden genoemd als gepleegde delicten.

Details over hoe dit soort criminaliteit uitgevoerd wordt en hoe je je ertegen kunt beschermen hebben we helaas niet. In ieder geval vindt Interpol het genoeg om officieel de metaverse in te stappen om te zorgen dat criminelen ook hier hun werk niet ongezien kunnen doen.

Advertentie

Duidelijke grenzen voor de metaverse

De stap volgt na een initiatief dat het World Economic Forum samen met Interpol, Meta (voorheen Facebook), Microsoft en anderen heeft opgezet. Dit is specifiek voor het definiëren en maken van de metaverse. Het moet resulteren in een economisch haalbare, veilige en inclusieve metaverse.

Veel analisten verwachten dat de metaverse hard in waarde gaat stijgen. Ondanks de berenmarkt blijven de virtuele platformen namelijk populair. Ook steeds grotere bedrijven stappen in het segment, zoals Warner Bros. Ondertussen pauzeert Meta juist zijn plannen. Bij dit bedrijf is het tijd voor een grote kwaliteitscontrole.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie