Roy van Krieken Roy van Krieken
21/10/2022 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 18:06

Warner Bros gaat een ‘Lord of the Rings’ metaverse bouwen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Warner Bros gaat een ‘Lord of the Rings’ metaverse bouwen

Foto: Elentaris Photo / Shutterstock.com

Het is ongetwijfeld een van de populairste fantasy-werelden ooit. Het fictieve universum van de ‘Lord of the Rings’ dat oorspronkelijk door J.R.R Tolkien werd gecreëerd heeft de harten van menig film-enthusiast veroverd. Warner Bros lijkt nu van plan te zijn om deze wereld waarin de Lord of the Rings zich afspeelt tot leven te laten komen in de metaverse.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Lord of the Rings NFT’s

Warner Bros Home Entertainment, de productiemaatschappij achter de succesvolle fantasy-filmreeks, brengt een collectie non-fungible tokens (NFT) uit die alles te maken heeft met de originele Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring”. De interactieve ervaring is momenteel beschikbaar als preview en zal vanaf 21 oktober te koop zijn.

Hiervoor werkt Warner Bros samen met Eluvio. De lancering zal bestaan uit twee NFT-niveaus van zeldzaamheid. De “Premiere Mystery Edition” met 10.000 verzamelitems voor $30 per stuk en de “Premier Epic Edition” met 999 collectibles voor $100 per stuk. Met elke NFT kunnen verzamelaars een uitgebreide versie van de film bekijken, toegang krijgen tot speciale functies en augmented reality (AR) collectibles ontdekken.

Warner Bros Movieverse

Dit is de eerste stap van Warner Bros om een waar Movieverse te maken. Het bedrijf is van plan om op grote schaal speelfilms en series naar de blockchain en de metaverse te brengen.

Een executive bij Warner Bros, Jessica Schell, had het volgende over de nieuwe stap te zeggen tegen CoinDesk:

“Dit initiatief heeft belangrijke implicaties als een potentiële nieuwe manier om de distributie van films rechtstreeks aan de fans te regelen; die fans erbij te betrekken via gemeenschappen en verhandelbare marktplaatsen; en het praktische nut van Web3 en NFT’s te demonstreren,”.

Volgens de CEO van Eluvio is het doel van de Movieverse ook om zoveel mogelijk mensen aan te kunnen spreken. De doelgroep van het initiatief zijn niet enkel gelouterde NFT-handelaren of mensen die al veel langer bekend zijn met de metaverse. Ook mensen die hier eigenlijk nog niets van weten zouden aangetrokken moeten worden. Een Lord of the Rings metaverse is dan natuurlijk wel een uitstekende eerste stap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie