Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
17/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 12:00

Merkwaardig: Amerikaanse waakhond krijgt steun van crypto bedrijf

Nieuws
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

De mede-oprichter van het crypto bedrijf Prometheum, Aaron Kaplan, heeft onlangs in een getuigenis voor de Amerikaanse huiscommissie zich uitgesproken over de spanningen die zich in de crypto industrie de ronde doen. Daarin sprak Kaplan zijn steun uit over de cryptoregulatie die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wilt doorvoeren

In tegenstelling tot recente opmerkingen van verschillende partijen in de crypto industrie zoals Coinbase, lijkt Kaplan’s getuigenis de regulering van crypto onder huidige effecten wetten te ondersteunen – een visie die ook wordt gedeeld door de SEC. Deze claim druist in tegen de heersende mening in de sector.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Prometheum getuigenis

De timing en inhoud van Kaplan’s getuigenis hebben tot speculaties geleid over een mogelijke verborgen agenda. Prometheum, opgericht in 2017, is volledig in overeenstemming met de registratievoorschriften van de SEC. In oktober lanceerde het bedrijf een SEC geregistreerde handelsentiteit. Marktdeskundige Matt Walsh vraagt zich af hoe een bedrijf zonder bekend bedrijfsmodel door de SEC als voorbeeld voor de gehele industrie kan worden aangehaald. Zo deelde de oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, de vraag op Twitter wie Prometheum nou eigenlijk is.

Theorieën over het bedrijf circuleren op sociale media, met beschuldigingen over banden met de Chinese Communistische Partij en opmerkingen over het Prometheum team dat voormalige SEC en FINRA medewerkers omvat. Prometheum is gecontacteerd voor commentaar op enkele van deze beweringen door mensen uit de crypto community maar een directe verklaring op de verdenkingen ontbreekt nog.

Advertisement

Wat is Prometheum?

Prometheum is een relatief onbekend bedrijf in de crypto wereld. Het werd in 2017 opgericht door Aaron en Benjamin Kaplan, beiden zijn co-CEO’s van het bedrijf. Het bedrijf en de dochterondernemingen zijn opmerkelijk vanwege hun registraties bij de SEC en goedkeuringen vanuit de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).

In mei werd dochteronderneming Prometheum Ember Capital de eerste die digitale activa in bewaring kon nemen als een gekwalificeerde custodian (beheerder) na goedkeuring van de FINRA. In oktober 2022 lanceerde Prometheum Ember ATS, een ander dochterbedrijf, dat fungeert als SEC-geregistreerde alternatieve handelsplatform voor digitale activa.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement