Ivo Melchers Ivo Melchers
08/06/2023 09:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2023 18:40

SEC verklaart oorlog: Bitcoin blijft sterk, maar BNB, polygon en cardano dalen flink

BNB-BNB
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La SEC declara la guerra: BTC se mantiene; BNB, Polygon y Cardano caen

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


De afgelopen week werd de cryptomarkt flink opgeschud toen het nieuws naar buiten kwam dat Binance is aangeklaagd door de Amerikaanee Securities and Exchange Commission (SEC). De gehele markt kleurde rood en nog geen 24 uur later deed de financiële toezichthouder er nog een schepje bovenop door tevens Coinbase voor de rechter te slepen. Bitcoin (BTC) en enkele altcoins toonden echter veerkracht en schoten vervolgens met meerdere procenten de lucht in. Veel cryptomunten hebben het daarentegen erg zwaar momenteel en staan fors lager dan een week eerder.

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $26.432 op Binance en €24.682 op Bitvavo.

De totale crypto-marktkapitalisatie is gelijk aan $1,1 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 53 (neutral).

De Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct biedt momenteel een leuke actie om alle nieuwe gebruikers welkom te heten en tevens op weg te helpen. Iedereen die zich aanmeldt via deze link kan de eerste €1.500 kosteloos handelen op het populaire platform.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

SEC opent de jacht op Binance

De vijandige houding van de SEC ten aanzien van de cryptomarkt is veelvulvdig aan bod gekomen in het crypto nieuws. Deze week lijkt de financiële waakhond haar reputatie wat dat betreft op te willen voeren aangezien het een totaal van dertien aanklachten heeft ingediend tegen Binance.

Volgens de SEC zou ’s werelds grootste crypto exchange de federale effectenwetgeving hebben overtreden. Daarnaast zou de beurs het hebben nagelaten om Amerikaanse crypto-investeerders de toegang tot Binance.com te ontzeggen en zou het functioneren als een niet-geregistreerde beurs en broker.

Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), is beschuldigd van het feit dat het in het geheim ‘’de controle zou hebben’’ over Binance.US en bovendien zou een entiteit die eigendom is van CZ het handelsvolume van deze Amerikaanse tak hebben opgeblazen.

Advertentie

Coinbase wordt niet bespaard in het jachtseizoen

Nog geen 24 uur later kwam het nieuws naar buiten dat ook Coinbase voor de rechter wordt gesleept. De aanklacht richting het beursgenoteerde bedrijf heeft ook betrekking op het feit dat het als ongeregistreerde beurs zou opereren en de handel in effecten zonder vergunning mogelijk maakte.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deze altcoins worden als effecten bestempeld door SEC

Het crypto-land is tevens in rep en roep aangezien de SEC een lijst van maar liefst 61 cryptocurrencies heeft bestempeld als effecten, ofwel securities. Grote namen als build ’n build (BNB), Binance USD (BUSD), solana (SOL), cardano (ADA), polygon (MATIC), cosmos (ATOM), the sandbox (SAND), decentraland (MANA), axie infinity (AXS) en coti (COTI) worden stuk voor stuk als effect gelabeld door de toezichthouder.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Binance’ BNB is de grootste verliezer van de week

Dat de eigen token van Binance, BNB, onderdeel is van de massale lijst aan cryptocurrencies die de SEC als effecten beschouwd, is duidelijk terug te zien in de koers. BNB staat namelijk met meer dan 15% in de min en is hiermee de hardste daler van de afgelopen zeven dagen wat betreft de top vijftien cryptomunten.

Terwijl bitcoin momenteel enkele procenten hoger staat dan zijn dieptepunt van vlak na de Coinbase aanklacht, is BNB alleen maar verder gedaald. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $258,66.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano kleurt donkerrood na SEC bewering

ADA is ook een van de grote jongens uit de industrie waarvan de SEC beweert dat het een effect is. Terwijl Cardano oprichter Charles Hoskinson positief gezind is en de gehele sector oproept om de handen ineen te slaan, staat de ADA koers momenteel flink onder water.

Op het moment staat de koers meer dan 12% lager dan een week eerder waardoor het uitkomt op $0,3279.

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Polygon daalt tot laagste koers in 6 maanden

MATIC is als gevolg van de SEC bewering zelfs gedaald tot het laagste punt in maar liefst zes maanden. De nummer tien crypto qua marktkapitalisatie is voor het eerst sinds 6 januari namelijk weer onder de grens van $0,80 gedaald.

Momenteel staat de koers met bijna 13% in de min over de afgelopen week waardoor het uitkomt op $0,7726.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel bij Anycoin Direct

Wil jij ook eenvoudig en snel jouw favoriete cryptomunten kopen? Maak een account bij de Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct om de eerste €1.500 gratis te kunnen handelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie