Erik Juffermans Erik Juffermans
06/06/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 11:30

Cardano oprichter reageert op Binance aanklacht

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto beurs Binance stuurde miljarden aan klanttegoeden naar CEO

Foto: William Potter/Shutterstock

Gisteren werd, zoals je wellicht inmiddels weet, Binance aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), moeten we ons richten op het grote plaatje. Hij legt uit wat er volgens hem achter de aanklacht zit.

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump

Complottheorie?

Volgens Hoskinson is de aanklacht niet zozeer een kwestie van wet- en regelgeving. Het is een “politieke en filosofische aanval op het bestaan van crypto en waar ze voor staan”, aldus Hoskinson. Hij meent dat er een duidelijke politieke agenda achter de acties van de SEC zit. Een bepaalde groep binnen de SEC spant zich opvallend hard in om crypto aan banden te leggen. De financiële vrijheid van het grote publiek lijkt een zeer ongewenste ontwikkeling te zijn voor de krachten die achter de SEC zitten.

Het klinkt als een complottheorie, maar het is een theorie die door velen wordt gedeeld. De Amerikaanse regering zou er op uit zijn om totale controle te krijgen over de financiële vrijheid van zijn burgers. Ondertussen werkt de Amerikaanse overheid aan een zogeheten central bank digital currency, of CBDC. Het is een soort cryptomunt, maar dan uitgegeven door de centrale bank

In het geval van de VS zou het gaan om een digitale dollar uitgegeven door de Federal Reserve. Volgens Hoskinson is het doel van de Amerikaanse regering om via de CBDC totale financiële controle te krijgen. Bijna alle landen zijn  bezig met de ontwikkeling hiervan. Het heeft namelijk zeer veel voordelen ten opzichte van huidige geldsystemen. Of de Verenigde Staten er ook echt op uit is de controle op diens volk te vergroten is uiteraard niet aan te tonen.

Hoskinson is optimistisch

Hoskinson doet verder geen uitspraken over wie deze elitaire individuen zijn die de SEC aansturen. Wel zegt hij optimistisch te zijn over crypto en dat het allemaal goedkomt ondanks de aanklacht. ADA, de munt van het Cardano-netwerk, wordt echter door de SEC als effect bestempeld en dat kan nog verdere gevolgen hebben. Dit is volgens Hoskinson het perfecte moment om als crypto sector de handen ineen te slaan en bij elkaar te komen:

“Het lijkt erop dat dit een perfecte gelegenheid is voor de hele industrie om zijn gefragmenteerde aard opzij te zetten en zich te verenigen voor gezonde regels en richtlijnen die kunnen voorkomen dat de Verenigde Staten afglijden naar een distopie die 1984 op een vakantie zou laten lijken.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Advertentie