Roy van Krieken Roy van Krieken
28/06/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2021 18:04

Mexicaanse miljardair wil de eerste Bitcoin (BTC) bank in het land opzetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mexicaanse miljardair wil de eerste Bitcoin (BTC) bank in het land opzetten

Nadat het historische nieuws naar buiten kwam dat El Salvador het eerste land werd waar bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel zou worden, kwamen geluiden naar buiten van buurlanden die eventueel iets soortgelijks ook wel zagen zitten.

Een van die landen was Mexico. Mexicaanse senatoren lieten weten hard achter de schermen aan het werk te zijn om vergelijkbare omarming van crypto in het land aan te sturen. Ook klinken nu geluiden uit de Mexicaanse private sector die hetzelfde willen bewerkstelligen.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ricardo Salinas Pliego heeft grootse plannen

De op-twee-na rijkste man van Mexico, Ricardo Salinas Pliego, liet onlangs weten dat zijn steun voor bitcoin onverminderd was en verdere inmengingen in de wereld van cryptocurrencies op de agenda staat. 

Salinas liet aan het einde van vorig jaar weten dat hij zeker 10% van zijn portfolio in cryptocurrencies had zitten. Pliego is een uitermate vermogend man. Zijn vermogen wordt volgens Bloomberg namelijk op bijna $16 miljard geschat. 

Daarnaast is Pliego de oprichter van Grupo Salinas. Dit conglomeraat bezit onder meer grote televisiezenders, een winkelketen voor elektronische apparaten, maar ook een van de grootste banken in Mexico; Banco Azteca

Advertentie

Banco Azteca

Pliego heeft de touwtjes in handen bij deze grote Mexicaanse bank en liet via Twitter weten dat de bank druk bezig is om een omschakeling naar crypto te bewerkstelligen. Banco Azteca zou dan de eerste bank in Mexico zijn die bitcoin, en wellicht andere cryptocurrencies, zal accepteren als betaalmiddel.

Pliego reageert op Twitter op een bericht van Michael Saylor, CEO van Microstrategy, waarin Pliego bevestigt dat hij nog altijd even lovend over bitcoin en crypto in het algemeen is.

Banco Azteca heeft een jaarlijkse omzet van $2,58 miljard is gevestigd in onder meer Mexico, Guatemala, Panamá, Honduras en Peru. 

Mocht dit plan van Pliego en zijn bank uiteindelijk het daglicht zien zal dit een grote stap zijn voor het Midden-Amerikaanse land. De steun in Mexico voor meer adoptie van crypto is in ieder geval groot. Laten we hopen dat andere machtige personen in Mexico een voorbeeld zullen nemen aan Pliego.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie