Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 17:20

Mnuchin over bitcoin (BTC): "Wij steunen financiële innovatie ontzettend"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
mnuchin_over_bitcoin_BTC_wij_steunen_financiele_innovatie_ontzettend

Volgens de Amerikaanse minister van financiën Steve Mnuchin zijn alle leden van de G7 het met elkaar eens over de houding ten opzichte van Facebooks cryptocurrency Libra. Dit zei Mnuchin op 18 juli in een interview met CNBC’s Squawk Box.
Mnuchin deed eerder deze week al uitspraken over bitcoin (BTC) en cryptocurrency in zijn algemeen. Volgens hem worden cryptocurrencies veel gebruikt voor illegale activiteiten waardoor er grote zorgen bestaan bij zijn overheidsinstantie. Wel gaf hij aan te zien dat bitcoin ook als speculatief oppotmiddel wordt gebruikt, een positieve uitspraak volgens velen binnen de crypto-sector.
Tijdens het interview benadrukte hij opnieuw zijn zorgen. Daarnaast zei hij dat alle G7-landen het met elkaar eens zijn over het Libra-project:

Er was een duidelijke overeenkomst tussen alle ministers van Financiën van de G7 en centrale bankpresidenten dat met name Libra een aantal zeer belangrijke zorgen veroorzaakt, maar ook cryptocurrencies in bredere zin,” Hij voegde daar aan toe dat “voordat iemand van ons dit project doorlaat, zullen we ervoor zorgen dat die zorgen zijn opgelost,

Mnuchin benadrukt verder dat dezelfde regelgeving geldt voor cryptocurrencies als “fysieke financiële dienstverleners”. Mnuchin wil “voorzichtig zijn dat iedereen die bitcoin gebruikt, het voor de juiste doeleinden gebruikt en dus niet voor illegale activiteiten.”
Tijdens dit interview deed Mnuchin opnieuw een positieve uitspraak. Zo zei hij: “Boven alles wil ik duidelijk zijn over het feit dat wij financiële innovatie en alles wat de kosten drukt ontzettend steunen.” Mnuchin heeft echter een groot probleem met criminelen die cryptocurrency gebruiken om hun activiteiten mee te financieren.
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie