mnuchin_over_bitcoin_BTC_wij_steunen_financiele_innovatie_ontzettend

Mnuchin over bitcoin (BTC): “Wij steunen financiële innovatie ontzettend”

538

Volgens de Amerikaanse minister van financiën Steve Mnuchin zijn alle leden van de G7 het met elkaar eens over de houding ten opzichte van Facebooks cryptocurrency Libra. Dit zei Mnuchin op 18 juli in een interview met CNBC’s Squawk Box.

Mnuchin deed eerder deze week al uitspraken over bitcoin (BTC) en cryptocurrency in zijn algemeen. Volgens hem worden cryptocurrencies veel gebruikt voor illegale activiteiten waardoor er grote zorgen bestaan bij zijn overheidsinstantie. Wel gaf hij aan te zien dat bitcoin ook als speculatief oppotmiddel wordt gebruikt, een positieve uitspraak volgens velen binnen de crypto-sector.

Tijdens het interview benadrukte hij opnieuw zijn zorgen. Daarnaast zei hij dat alle G7-landen het met elkaar eens zijn over het Libra-project:

Er was een duidelijke overeenkomst tussen alle ministers van Financiën van de G7 en centrale bankpresidenten dat met name Libra een aantal zeer belangrijke zorgen veroorzaakt, maar ook cryptocurrencies in bredere zin,” Hij voegde daar aan toe dat “voordat iemand van ons dit project doorlaat, zullen we ervoor zorgen dat die zorgen zijn opgelost,

Mnuchin benadrukt verder dat dezelfde regelgeving geldt voor cryptocurrencies als “fysieke financiële dienstverleners”. Mnuchin wil “voorzichtig zijn dat iedereen die bitcoin gebruikt, het voor de juiste doeleinden gebruikt en dus niet voor illegale activiteiten.”

Tijdens dit interview deed Mnuchin opnieuw een positieve uitspraak. Zo zei hij: “Boven alles wil ik duidelijk zijn over het feit dat wij financiële innovatie en alles wat de kosten drukt ontzettend steunen.” Mnuchin heeft echter een groot probleem met criminelen die cryptocurrency gebruiken om hun activiteiten mee te financieren.

Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+
Satos

9/10

€9.806,66 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.833,00 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.683,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.783,76 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.941,15 Kopen
Laatste nieuws