Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 17:20

Mnuchin over bitcoin (BTC): "Wij steunen financiële innovatie ontzettend"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
mnuchin_over_bitcoin_BTC_wij_steunen_financiele_innovatie_ontzettend

Volgens de Amerikaanse minister van financiën Steve Mnuchin zijn alle leden van de G7 het met elkaar eens over de houding ten opzichte van Facebooks cryptocurrency Libra. Dit zei Mnuchin op 18 juli in een interview met CNBC’s Squawk Box.
Mnuchin deed eerder deze week al uitspraken over bitcoin (BTC) en cryptocurrency in zijn algemeen. Volgens hem worden cryptocurrencies veel gebruikt voor illegale activiteiten waardoor er grote zorgen bestaan bij zijn overheidsinstantie. Wel gaf hij aan te zien dat bitcoin ook als speculatief oppotmiddel wordt gebruikt, een positieve uitspraak volgens velen binnen de crypto-sector.
Tijdens het interview benadrukte hij opnieuw zijn zorgen. Daarnaast zei hij dat alle G7-landen het met elkaar eens zijn over het Libra-project:

Er was een duidelijke overeenkomst tussen alle ministers van Financiën van de G7 en centrale bankpresidenten dat met name Libra een aantal zeer belangrijke zorgen veroorzaakt, maar ook cryptocurrencies in bredere zin,” Hij voegde daar aan toe dat “voordat iemand van ons dit project doorlaat, zullen we ervoor zorgen dat die zorgen zijn opgelost,

Mnuchin benadrukt verder dat dezelfde regelgeving geldt voor cryptocurrencies als “fysieke financiële dienstverleners”. Mnuchin wil “voorzichtig zijn dat iedereen die bitcoin gebruikt, het voor de juiste doeleinden gebruikt en dus niet voor illegale activiteiten.”
Tijdens dit interview deed Mnuchin opnieuw een positieve uitspraak. Zo zei hij: “Boven alles wil ik duidelijk zijn over het feit dat wij financiële innovatie en alles wat de kosten drukt ontzettend steunen.” Mnuchin heeft echter een groot probleem met criminelen die cryptocurrency gebruiken om hun activiteiten mee te financieren.
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Onze eigen analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie