Monero, dash, zcash en andere privacy coins zijn vanaf volgend jaar verboden in Zuid-Korea

Privacy Coins als monero (XMR), zcash (ZEC) en dash (DASH) worden begin volgend jaar verboden in Zuid-Korea. Dat meldde onlangs de financiële toezichthouder van het land in een persbericht.

- Advertentie -

Vanaf maart 2021 mogen deze privacy coins niet meer op cryptocurrency-exchanges in Zuid-Korea verhandeld worden, zegt de Financial Services Commission (FSC), de financiële toezichthouder van Zuid-Korea.

Bij cryptocurrencies als bitcoin (BTC) kan men via de openbare blockchain transacties van mensen volgen naar beurzen toe. Overheden kunnen vervolgens deze beurzen verplichten om de identiteitsgegevens te delen die verbonden zijn aan deze transacties.

Bij privacy coins gaat dat niet zo gemakkelijk, en ze zijn daarom populair onder gebruikers die graag hun privacy willen behouden in tijden waar dat steeds moeilijker wordt. Echter zijn deze crypto daarom ook aantrekkelijk voor onder andere witwassers.

De FSC noemt deze privacy coins “dark coins” in het persbericht en zegt dat het frequente gebruik van ze bij zogenaamde ransomware attacks, aanvallen met gijzelsoftware, en witwaspraktijken de hoofdzakelijke redenen zijn voor het verbod.

Enkele grote crypto-beurzen in het land als OKEx en Upbit hadden al eerder dit jaar privacy coins van hun platformen verwijderd. De nieuwe wetgeving is onderdeel van de Special Payments Act, de regelgeving voor crypto in Zuid-Korea, dat eerder dit jaar werd aangenomen.

- Advertentie -

Dash meldde onlangs dat het overigens van koers is veranderd. Privacy is niet langer meer het hoofddoel van het project.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.070,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.780,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.851,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.874,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.879,30 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...