Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Dash (DASH) verandert koers van project, privacy niet langer het hoofddoel

Wat ooit beschouwd werd als een van de grootste privacy-georiënteerde cryptocurrencies heeft nu een heel ander doel. Volgens de Dash Core Group, de instantie die toezicht houdt op Dash (DASH) en de ontwikkeling ervan, valt het activum nu niet meer onder de classificatie van privacy coin.

Fernando Gutierrez, CMO van de Dash Core Group, vertelde Cointelegraph dat Dash niet meer beschouwd moet worden als een privacy crypto, maar als een cryptocurrency voor betalingen die zich focust op bruikbaarheid waaronder snelheid, gebruiksgemak, kosten en gebruikersbescherming door optionele privacy.

- Advertentie -

Dash werd in 2014 gelanceerd als een afsplitsing van Bitcoin (BTC). Toentertijd heette het nog XCoin, waarna het de naam veranderde naar Darkcoin. Uiteindelijk werd ervoor besloten om de naam Dash als eindstation te gebruiken waarbij het zichzelf positioneerde als een op privacy gerichte coin. “Dash is de eerste op privacy gerichte cryptografische valuta, gebaseerd op het werk van Satoshi Nakamoto”, aldus de whitepaper van het project.

Naast Dash betraden in 2014 en 2016 respectievelijk Monero (XMR) en Zcash (ZEC) de markt. Beiden focusten zich ook op de privacy van de gebruiker.

Ondanks dat het zich dus nu niet meer focust op privacy maar op betalingen, heeft de coin nog wel een privacy functie genaamd PrivateSend waarbij gebruikers meer anonimiteit hebben.

“De technologie die Dash gebruikt in onze PrivateSend-functie is CoinJoin, een techniek om transacties zo ingewikkeld te maken dat ze voor bedrijven moeilijker te analyseren zijn.”

CoinJoin verscheen in 2013, waardoor Bitcoin-gebruikers hun transacties in een groep konden mengen om het volgen moeilijk te maken. Dash nam in wezen exact dezelfde aanpak en maakte het een handige ingebouwde optie voor Dash-afzenders, legde Gutierrez uit.

Ondanks dat het de gebruiker anoniem houdt, maakt dit het ook makkelijker voor criminelen om hun sporen te wissen. Zo gebruikte de Twitter hackers in juli blenders om hun Bitcoins te wissen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.090,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.113,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.146,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.157,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.189,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.112,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.090,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.146,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.157,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.189,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...