Discussier met alle crypto insiders via Telegram

National Liberal Party uit het VK publiceert cryptocurrency beleid

Een rechtse partij uit het Verenigd Koninkrijk, de National Liberal Party (NLP), heeft beleid ontwikkeld, specifiek bedoeld voor cryptocurrency. Dat schrijft het in een artikel dat op 24 augustus werd gepubliceerd op de website van de politieke partij.

Volgens de partij gaan de autoriteiten binnen het VK op dit moment niet adequaat om met cryptocurrency. Zo zouden “burgers van het VK al voor miljarden zijn opgelicht door crypto-criminelen”. Daarnaast is de rol van de financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), problematisch volgens de partij. Burgers kunnen ook niet rekenen op steun van andere autoriteiten, schrijft de NLP op zijn website:

Consumenten moeten rekening houden met de afwezigheid van bepaalde wettelijke beschermingen bij het overwegen van de aankoop van niet-gereguleerde cryptoassets. Niet-gereguleerde cryptoassets (bijv. Bitcoin, Ether, XRP enz.) Vallen niet onder het Compensatieschema voor financiële diensten en consumenten kunnen geen beroep doen op de Financial Ombudsman Service.

- Advertentie -

Volgens de partij is cryptocurrency de toekomst en daarom heeft het de technologie lange tijd onderzocht. De NLP stelt dat cryptocurrency een alternatief kan zijn voor fiat-valuta, en door de grote mogelijkheden met de technologie mag het niet volledig genegeerd worden door de overheid.

crypto_insiders_telegram_bannerVolgens het beleid dat de NLP publiceerde moeten crypto-criminelen even hard worden aangepakt als criminelen die zich schuldig maken aan witwaspraktijken. Daarnaast stelt de partij voor om een speciaal fonds op te richten voor slachtoffers:

Slachtoffers van cryptocurrency-fraude moeten worden gecompenseerd door een fonds dat is opgericht door de cryptocurrencies en exchanges die zaken doen in het VK. Als er geen vrijwillig fonds kan worden opgericht, moet een transactietaks worden geheven om het initiatief te financieren.

De partij wil verder ook dat de FCA de nieuwe activa-klasse niet langer meer negeert. De toezichthouder moet juist ondersteuning bieden aan slachtoffers van fraude maar ook cryptocurrency promoten. Zodoende kan het VK “het legitieme centrum van de crypto-finance wereld worden”, aldus de NLP op zijn website.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.888,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.911,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.935,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.983,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.077,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.077,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.888,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.911,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.935,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.983,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...