Rico Engelbarts
07/05/2018 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2018 15:15

Nieuw hoofd van de Zuid-Koreaanse financiële regulaties benoemt 'positieve eigenschappen' crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De nieuw benoemde gouverneur van de Financial Supervisory Service (FSS) van Zuid-Korea zei dat hij “enkele positieve aspecten” ziet aan cryptocurrencies in een persconferentie op 6 mei. De gouverneur zei ook dat de FSS zal werken aan crypto-regulatie “problemen” in samenwerking met andere toezichthouders, zo meldt de Korean Times.

Yoon Suk-heun, die officieel op 8 mei aan het werk gaat, zei dat betere crypto-regulering een soort veilig financieel systeem zou voortbrengen dat crypto-gerelateerde producten toegankelijker maakt.

Nadat Zuid-Korea in december van dit jaar anonieme handel op binnenlandse crypto-uitwisselingen verbood, deden geruchten de ronde dat er een alomvattende crypto-beperking in het land aanstaande was, een claim die de minister van Financiën van Zuid-Korea in januari had ontkend.

Yoon beantwoordde geen vragen over hoe de FSS omgaat met binnenlandse crypto-exchanges, in plaats daarvan antwoordt hij dat “er veel zaken zijn die moeten worden aangepakt en beoordeeld. We kunnen dit uitzoeken, maar wel geleidelijk.”

Nadat het handelsverbod was ingevoerd, welke ook niet Koreaanse inwoners en Koreanen onder de 18 jaar verbood om te handelen, kelderden de dagelijkse transacties van cryptocurrency’s van 4 biljoen won naar 400 miljard won voordat de financiële toezichthouders de nieuwe verordening implementeren.

Een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse crypto-uitwisseling UpBit vertelde The Korean Times dat ze “zich niet tegen regels verzetten” en legt verder uit:

Je kunt de markten niet volledig doden door simpelweg regels op te leggen. Waar de nieuwe FSS-chef over moet nadenken, is hoe de regelgevers oplossingen moeten bieden om crypto-handel te helpen en blockchain-technologie te laten evolueren.

In maart van dit jaar werden Zuid-Koreaanse overheidsfunctionarissen verbannen van zowel het handelen als het bezitten van cryptocurrencies. Meer recent, in één van de eerste vriendelijkere stappen in de richting van de crypto-wereld, introduceerde een groep Zuid-Koreaanse wetgevers een wetsvoorstel om de binnenlandse lanceringen van Initial Coin Offerings (ICO’s) legaal te maken, zij het onder strikt toezicht van het ministerie van Wetenschap en ICT en de Financial Services Commission (FSC), die de FSS leidt.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie