Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Nieuwe Franse wet staat investeringen levensverzekeraars in crypto toe

Dankzij nieuwe Franse wetgeving mogen Franse levensverzekeraars in cryptocurrency gaan investeren. Dit betekent dat ruim €1.7 biljoen aan tegoeden aan cryptocurrencies blootgesteld mogen worden. De wet werd afgelopen donderdag, 11 april, aangenomen door de Franse wetgevers.

Ook al was het niet het specifieke doel van het “Actieplan voor de groei en transformatie van ondernemingen”, in het kort de Pacte wet, dankzij twee artikelen in de wet mogen verzekeraars nu in crypto investeren. Daarnaast worden ook de limieten versoepeld voor dergelijke investeringen.

- Advertentie -

Joel Giraud, plaatsvervangend budgetbeheerder voor de partij van Emmanuel Macron’s La République En Marche, zei over de wet:

Dit was niet het primaire doel van de pacte wet, maar verzekeraars zullen nu in staat zijn om producten op basis van crypto-activa aan te bieden. Zij zullen dit kunnen doen via gespecialiseerde fondsen,

Zo maakt Artikel 21 van de Pacte wet het mogelijk dat “gespecialiseerde professionele activa” voor levensverzekeringen mogen worden gebruikt. Daarnaast zijn de limieten voor de hoogte van deze tegoeden versoepeld.

Verder maakt Artikel 26b het mogelijk dat “eigendommen” die op “gedistribueerde elektronische grootboeken” worden geregistreerd, ook wel bekend als blockchains, onder deze FPS tegoeden kunnen vallen.

Eerder mochten dergelijke bedrijven niet meer dan 10% van hun activa investeren in opties die geen effecten zijn. Dat limiet lijkt nu te zijn opgeheven.

Dankzij de wetgeving is het voor verzekeraars in Frankrijk duidelijker of ze wel of niet in cryptocurrencies mogen investeren. De levensverzekeringsmarkt in Frankrijk is goed voor zo’n €1.7 biljoen en zou voor een grote instroom van nieuw geld kunnen zorgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.331,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.302,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.359,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.362,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.381,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.302,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.331,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.359,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.362,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.381,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...