Timo Bult Timo Bult
14/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2019 05:00

Nieuwe Franse wet staat investeringen levensverzekeraars in crypto toe

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Franse nieuwe wet investeringen in cryptocurrency verzekeraars

Dankzij nieuwe Franse wetgeving mogen Franse levensverzekeraars in cryptocurrency gaan investeren. Dit betekent dat ruim €1.7 biljoen aan tegoeden aan cryptocurrencies blootgesteld mogen worden. De wet werd afgelopen donderdag, 11 april, aangenomen door de Franse wetgevers.
Ook al was het niet het specifieke doel van het “Actieplan voor de groei en transformatie van ondernemingen”, in het kort de Pacte wet, dankzij twee artikelen in de wet mogen verzekeraars nu in crypto investeren. Daarnaast worden ook de limieten versoepeld voor dergelijke investeringen.
Joel Giraud, plaatsvervangend budgetbeheerder voor de partij van Emmanuel Macron’s La République En Marche, zei over de wet:

Dit was niet het primaire doel van de pacte wet, maar verzekeraars zullen nu in staat zijn om producten op basis van crypto-activa aan te bieden. Zij zullen dit kunnen doen via gespecialiseerde fondsen,

Zo maakt Artikel 21 van de Pacte wet het mogelijk dat “gespecialiseerde professionele activa” voor levensverzekeringen mogen worden gebruikt. Daarnaast zijn de limieten voor de hoogte van deze tegoeden versoepeld.
Verder maakt Artikel 26b het mogelijk dat “eigendommen” die op “gedistribueerde elektronische grootboeken” worden geregistreerd, ook wel bekend als blockchains, onder deze FPS tegoeden kunnen vallen.
Eerder mochten dergelijke bedrijven niet meer dan 10% van hun activa investeren in opties die geen effecten zijn. Dat limiet lijkt nu te zijn opgeheven.
Dankzij de wetgeving is het voor verzekeraars in Frankrijk duidelijker of ze wel of niet in cryptocurrencies mogen investeren. De levensverzekeringsmarkt in Frankrijk is goed voor zo’n €1.7 biljoen en zou voor een grote instroom van nieuw geld kunnen zorgen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie