Erik Juffermans Erik Juffermans
27/07/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2023 15:30

Nieuwe wetten aangenomen in “reusachtige overwinning” voor crypto

Nieuws
Bitcoin koers kwakkelt als gevolg van nieuwe economische cijfers

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Na jaren van wetgevende onduidelijkheid voor de crypto sector in de Verenigde Staten, komt er binnenkort eindelijk een grote verandering. The House of Financial Services Committee heeft op woensdag namelijk twee wetten aangenomen die wetgevende duidelijkheid moeten verschaffen. Wat betekent dit precies voor de crypto sector?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Historische mijlpaal voor bitcoin en crypto

De eerste wet, the Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, werd overtuigend aangenomen in een 35 tegen 15 stemronde. Deze eerste wet moet duidelijk vaststellen bij welke Amerikaanse financiële toezichthouders crypto-bedrijven moeten registeren: de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

In de wet staat ook een proces beschreven hoe bedrijven aan de SEC kunnen aantonen dat hun projecten voldoende gedecentraliseerd zijn. Dan kunnen ze vervolgens hun digitale valuta als digitale goederen registeren bij de CFTC. Republikeins lid van het congres, French Hill, is trots op  de wet:

“We hebben een belangrijke wet gecreëerd die sterke consumentenbescherming vaststelt en duidelijke regels voor marktparticipanten terwijl we innovatie in de Verenigde Staten waarborgen.”

De twee wet, the Blockchain Regulatory Certainty Act, is bedoeld om het “blockchain ontwikkelaars en dienstverleners” makkelijker te maken in de VS. Voorbeelden hiervan zijn crypto miners en decentralized finance (DeFi) platformen. Ook deze wet werd aangenomen. Tom Emmer, een politicus en crypto voorstander, noemt de aanname van de wet een “reusachtige overwinning.”

“Dit is een reusachtige overwinning voor de Verenigde Staten. We zijn namelijk een stap dichterbij om Amerikanen de controle te geven over de toekomst van de peer-to-peer digitale economie.”

Niet alle crypto wetsvoorstellen aangenomen

Niet alle voorgestelde wetten zijn echter aangenomen. Zou zou The Digital Assets Market Structure wet volgens de kritiek te veel in het voordeel zijn van alleen de crypto sector en bestaande richtlijnen te veel negeren. De wetten moeten volgens de tegenstanders een combinatie zijn van de belangen van de industrie en de financiële toezichthouders. 

Desalniettemin is de aanname van de twee crypto wetten mooi nieuws. Na jaren van onduidelijkheid werd dat tijd. Vooral de laatste paar maanden was de chaos groot. Hopelijk brengt de aanname van de eerste twee crypto wetten meer duidelijkheid voor de Amerikaanse crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie