Home Nieuws Bitcoin nieuws Nog geen duidelijkheid voor gedupeerde investeerders van Lelystadse bitcoin-mining bedrijven

Nog geen duidelijkheid voor gedupeerde investeerders van Lelystadse bitcoin-mining bedrijven

Gedupeerden in de rechtszaak omtrent de failliete Nederlandse bitcoin-mining bedrijven Koinz Trading en Mining Hardware Solutions moeten blijven afwachten of zij iets van hun geïnvesteerde geld terug gaan zien. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van een nieuw faillissementsverslag.

Op Crypto Insiders was in mei te lezen dat de 33-jarige eigenaar van beide bedrijven door de FIOD opgepakt was op verdenking van onder andere fraude en het witwassen van geld. Met beide bedrijven bood hij investeerders de mogelijkheid om in mining-apparatuur te investeren. In ruil daarvoor werd de investeerders een rendement van 0,3 bitcoin (BTC) per maand beloofd.

- Advertentie -

Zo’n 100 mensen hadden ruim 100 miljoen euro in de Lelystadse bedrijven geïnvesteerd, maar ze zagen nooit wat van hun investering terug. Uit onderzoek van de FIOD bleek dat de verdachte waarschijnlijk nooit de apparatuur ook echt heeft gekocht.

Nu blijkt dat de curator het civiele onderzoek heeft stilgelegd totdat het strafrechtelijke onderzoek naar de bedrijven en de eigenaar zijn afgerond. Dat betekent dat de gedupeerden omtrent deze zaak verder moeten afwachten of zij überhaupt nog ooit iets van hun geïnvesteerde geld terug zullen zien.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket zou aan Omroep Flevoland gemeld hebben dat het strafrechtelijke onderzoek nog loopt, maar dat er nog geen nieuwe ontwikkeling te melden zijn.

Volgens Omroep Flevoland zeggen de investeerders dat zij ruim 2 miljoen euro tegoed hebben. Daarnaast heeft ook de Belastingdienst een claim van meer dan 300.000 euro bij de curator neergelegd.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.193,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.262,98 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.264,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.275,48 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.