Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2019 14:45

Nog geen duidelijkheid voor gedupeerde investeerders van Lelystadse bitcoin-mining bedrijven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog geen duidelijkheid voor gedupeerde investeerders van Lelystadse bitcoin-mining bedrijven

Gedupeerden in de rechtszaak omtrent de failliete Nederlandse bitcoin-mining bedrijven Koinz Trading en Mining Hardware Solutions moeten blijven afwachten of zij iets van hun geïnvesteerde geld terug gaan zien. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van een nieuw faillissementsverslag.
Op Crypto Insiders was in mei te lezen dat de 33-jarige eigenaar van beide bedrijven door de FIOD opgepakt was op verdenking van onder andere fraude en het witwassen van geld. Met beide bedrijven bood hij investeerders de mogelijkheid om in mining-apparatuur te investeren. In ruil daarvoor werd de investeerders een rendement van 0,3 bitcoin (BTC) per maand beloofd.
Zo’n 100 mensen hadden ruim 100 miljoen euro in de Lelystadse bedrijven geïnvesteerd, maar ze zagen nooit wat van hun investering terug. Uit onderzoek van de FIOD bleek dat de verdachte waarschijnlijk nooit de apparatuur ook echt heeft gekocht.
Nu blijkt dat de curator het civiele onderzoek heeft stilgelegd totdat het strafrechtelijke onderzoek naar de bedrijven en de eigenaar zijn afgerond. Dat betekent dat de gedupeerden omtrent deze zaak verder moeten afwachten of zij überhaupt nog ooit iets van hun geïnvesteerde geld terug zullen zien.
Een woordvoerder van het Landelijk Parket zou aan Omroep Flevoland gemeld hebben dat het strafrechtelijke onderzoek nog loopt, maar dat er nog geen nieuwe ontwikkeling te melden zijn.
Volgens Omroep Flevoland zeggen de investeerders dat zij ruim 2 miljoen euro tegoed hebben. Daarnaast heeft ook de Belastingdienst een claim van meer dan 300.000 euro bij de curator neergelegd.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie