Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2023 12:30

Noord-Koreaanse hackers stelen $1 miljard aan crypto: rapport

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hackers norcoreanos roban $1.000 millones en criptomonedas: informe

Foto: lebedev / Shutterstock.com

De crypto markt is over de jaren heen steeds populairder geworden. Eigenlijk weet elke investeerder op zijn minst van het bestaan van cryptocurrencies en blokchain af en velen van hen beleggen of handelen ook daadwerkelijk in de nieuwe activaklasse. Die groei in populariteit heeft echter ook nadelen. Zo worden kwaadwillenden in groten getale aangetrokken, onder wie Noord-Koreaanse hackers. 

Cryptomarkt zet massaal in op vertrek van president Biden
Cryptomarkt zet massaal in op vertrek van president Biden

Noord-Korea heeft crypto in het vizier

Volgens een nieuw rapport van het United States Security Council hebben Noord-Koreaanse hackers, die vaak door de staat worden gesteund in hun acties, ondertussen al meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies gestolen in verschillende grootschalige aanvallen.

Noord-Koreaanse hackers azen op de crypto markt en profiteren van elk ontdekt achterdeurtje, aldus het rapport. Vaak voeren deze Noord-Koreaanse hackers de aanvallen uit door gebruik te maken van hoog geavanceerde technieken.

“Het land gebruikte steeds geraffineerdere cybertechnieken om toegang te krijgen tot digitale netwerken die betrokken zijn bij cyberfinanciering en om informatie van potentiële waarde te stelen, waaronder voor zijn wapenprogramma’s.”

De meeste hacks die plaatsvinden binnen de crypto markt zijn afkomstig van ‘particuliere’ hackers. Dit zijn veelal personen of groeperingen die enkel zichzelf willen verrijken. Met de Noord-Koreaanse hackers zit dit anders. Zij maken vaak deel uit van een team dat direct wordt aangestuurd door de overheid. Het bekendste voorbeeld van zo’n groep Noord-Koreaanse hackers is de Lazarus Group.

Lazarus Group

Deze Lazarus Group is verantwoordelijk geweest voor een aantal van de grootste hacks in de geschiedenis van de crypto industrie. Eerder dit jaar was nog in het crypto nieuws te lezen dat de Amerikaanse FBI de Lazarus Group verantwoordelijk hield voor de ‘Harmony Horizon Bridge hack’, waar meer dan $100 miljoen werd gestolen.

Interessant is dat het recente onderzoek verder onthulde dat de middelen die Noord-Korea stal uit de crypto industrie kunnen worden gebruikt om massavernietigingswapens te verwerven. Het panel zei dat er momenteel een onderzoek loopt naar de kennelijke export van militaire communicatieapparatuur naar Rusland.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Advertentie