Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2023 12:30

Noord-Koreaanse hackers stelen $1 miljard aan crypto: rapport

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hackers norcoreanos roban $1.000 millones en criptomonedas: informe

Foto: lebedev / Shutterstock.com

De crypto markt is over de jaren heen steeds populairder geworden. Eigenlijk weet elke investeerder op zijn minst van het bestaan van cryptocurrencies en blokchain af en velen van hen beleggen of handelen ook daadwerkelijk in de nieuwe activaklasse. Die groei in populariteit heeft echter ook nadelen. Zo worden kwaadwillenden in groten getale aangetrokken, onder wie Noord-Koreaanse hackers. 

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Noord-Korea heeft crypto in het vizier

Volgens een nieuw rapport van het United States Security Council hebben Noord-Koreaanse hackers, die vaak door de staat worden gesteund in hun acties, ondertussen al meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies gestolen in verschillende grootschalige aanvallen.

Noord-Koreaanse hackers azen op de crypto markt en profiteren van elk ontdekt achterdeurtje, aldus het rapport. Vaak voeren deze Noord-Koreaanse hackers de aanvallen uit door gebruik te maken van hoog geavanceerde technieken.

“Het land gebruikte steeds geraffineerdere cybertechnieken om toegang te krijgen tot digitale netwerken die betrokken zijn bij cyberfinanciering en om informatie van potentiële waarde te stelen, waaronder voor zijn wapenprogramma’s.”

De meeste hacks die plaatsvinden binnen de crypto markt zijn afkomstig van ‘particuliere’ hackers. Dit zijn veelal personen of groeperingen die enkel zichzelf willen verrijken. Met de Noord-Koreaanse hackers zit dit anders. Zij maken vaak deel uit van een team dat direct wordt aangestuurd door de overheid. Het bekendste voorbeeld van zo’n groep Noord-Koreaanse hackers is de Lazarus Group.

Lazarus Group

Deze Lazarus Group is verantwoordelijk geweest voor een aantal van de grootste hacks in de geschiedenis van de crypto industrie. Eerder dit jaar was nog in het crypto nieuws te lezen dat de Amerikaanse FBI de Lazarus Group verantwoordelijk hield voor de ‘Harmony Horizon Bridge hack’, waar meer dan $100 miljoen werd gestolen.

Interessant is dat het recente onderzoek verder onthulde dat de middelen die Noord-Korea stal uit de crypto industrie kunnen worden gebruikt om massavernietigingswapens te verwerven. Het panel zei dat er momenteel een onderzoek loopt naar de kennelijke export van militaire communicatieapparatuur naar Rusland.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie