Simon Bosch Simon Bosch
17/05/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 12:00

Overheid VK wil stablecoin regulatie, maar zonder Terra

Nieuws

Foto: David Sandron/Shutterstock

De overheid van het Verenigd Koninkrijk is van plan om stablecoins te reguleren, net als vele andere overheden. Ook het VK wil innovatie en de crypto-industrie stimuleren, maar dat wil het land wel op een veilige manier doen. De overheid is echter duidelijk geen fan van Terra, en dan vooral terraUSD (UST).

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak

Meer duidelijkheid voor stablecoins

Dat schrijft The Telegraph, die met een aantal woordvoerders van de overheid heeft gesproken. Vorige maand kondigde de overheid aan dat het ‘stablecoin regulaties van wereldklasse’ zou introduceren. Het VK wordt vaak geprezen rondom de regulatie van cryptocurrencies, omdat bedrijven er duidelijker weten waar ze aan toe zijn. Daar kunnen veel andere landen nog wat van leren, waaronder Nederland en de Verenigde Staten. Rishi Sunak van het Ministerie van Financiën zegt dat de financiële dienstverlening van het VK altijd op de voorgrond van technologie en innovatie zal blijven.

Hoe de regulatie van stablecoins uit zal pakken is nog niet helemaal duidelijk, maar wel weten we dat het een hoop zekerheden moet bieden rondom betalingen en de bescherming van de waarde van de tokens. Anti-witwasmaatregelen (Anti-Money Laundering, AML) en regels rondom identificatie (KYC, Know-Your-Customer) zullen ongetwijfeld ook onderdeel uitmaken van het pakket. Die regels zijn in de landengroep nu ook al vrij strak voor crypto in het algemeen.

Advertentie

VK geen fan van TerraUSD (UST)

Interessanter is dat het VK duidelijk afstand heeft genomen van stablecoins die lijken op TerraUSD (UST). Om precies te zijn zullen algoritmische stablecoins niet worden gereguleerd omdat algoritmen de waarde niet kunnen garanderen. UST is een algoritmische stablecoin, maar het is niet de enige. De beslissing komt niet zo onverwacht, UST is namelijk hard gecrasht toen het Terra-ecosysteem instortte.

Deze tokens zullen dus niet in de ‘veilige zone’ zitten, maar verboden lijken ze niet te worden. Blijkbaar denkt het ministerie dat het genoeg is om duidelijk aan te geven wat wel en wat niet door de beugel kan, en dat investeerders verder genoeg hebben aan hun eigen onderzoek. Het betekent ook dat sommige andere stablecoins die wél onderpand hebben legaal zullen blijven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie