Simon Bosch Simon Bosch
24/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 10:00

Problemen bij Binance groeien: Brazilië onderzoekt ponzifraude

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote crypto exchanges Binance en Coinbase halen fel uit na aanklacht

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

De crypto-industrie is nog erg jong en vol met potentieel, maar dat zien criminelen ook. Nu de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) elk crypto-bedrijf in de Verenigde Staten wel lijkt aan te klagen zien ook andere overheden hun kans schoon.

De Braziliaanse overheid heeft bekendgemaakt dat het onderzoek doet naar ponzifraude in de crypto-industrie. Binance zou hier een rol is spelen en wordt nu door het Braziliaanse parlement gevraagd om een verklaring af te leggen.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Brazilië wil Binance topman ondervragen

Dat schrijft het Braziliaanse Portal do Bitcoin op basis van een verzoek waar de overheid op 27 juni over zal stemmen. Volgende week dinsdag zal het parlement bepalen of Binance Brazil-directeur Guilherme Haddad voor het parlement een verklaring moet afleggen. Haddad besteeg eind vorig jaar de positie binnen Binance.

Een parlementaire commissie (met de afkorting CPI) doet namelijk onderzoek naar piramidespellen in de crypto-industrie. Binance is een belangrijk onderdeel van de industrie, en de Braziliaanse overheid merkt op dat het bedrijf al problemen heeft met verschillende regelgevende instanties wereldwijd. Zo heeft de Amerikaanse SEC Binance aangeklaagd, en regulatie is ook de reden waarom het is vertrokken uit Nederland en Cyprus.

Ook door de Braziliaanse variant van de SEC, afgekort met CVM, doet onderzoek naar de cryptobeurs omdat het derivaten aanbood aan klanten zonder dat het hier toestemming voor had. Verder zou Binance door verschillende frauduleuze crypto-projecten gebruikt zijn om geld wit te wassen.

Advertentie

Binance wil graag meewerken

Portal do Bitcoin benadrukt dat de vorige topman van Binance’ lokale afdeling in Brazilië, Daniel Mangabeira, ontslag had genomen omdat er meningsverschillen zouden zijn omtrent wat er van hem verwacht werd. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk. Grappig is dat de topman het neefje is van de huidige Braziliaanse Minister van Financiën, Fernando Haddad.

Binance verklaart in een statement aan Cointelegraph dat het graag het vertrouwen van de Braziliaanse overheid wil winnen. Het meldt volledig te voldoen aan de regels die gelden in het land. Over vormen van ponzifraude en crypto-criminaliteit in het algemeen heeft Binance nog niets gezegd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie