Simon Bosch Simon Bosch
16/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 06:00

Binance trekt zich terug uit EU-land, wat is er aan de hand?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance trekt zich terug uit EU-land, wat is er aan de hand?

Foto: Ben Harding/Shutterstock

Binance zit mogelijk flink in de penarie sinds het door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is aangeklaagd. Nog niet zo lang geleden leek het zich niet zoveel aan te trekken van de eisen die overheden stellen, maar nu slaat het een andere weg in. Het trekt zich namelijk helemaal terug uit Cyprus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Regulatie in EU wordt crypto exchange Binance te ingewikkeld

Dat blijkt uit een aanvraag bij de Cyprus Securities and Exchange Commission (CYSEC). Binance stopt volledig in het kleine landje, dat vlak onder Turkije ligt en onderdeel is van de Europese Unie. Crypto-nieuwssite Decrypt vroeg Binance naar zijn beweegredenen, waarop het bedrijf antwoordde dat het ‘zijn energie in minder beleidsmakers binnen de EU wil stoppen’.

Het wil de nadruk leggen op de landen waar het een ‘volwassen voetafdruk’ heeft. Daarbij moeten we (onder andere) denken aan Frankrijk, Italië en Spanje. Waar de Verenigde Staten maar een aantal regulerende instanties hebben, geldt dit voor Europa absoluut niet.

Naast een aantal overkoepelende beleidsmakers die in de hele EU invloed uitoefenen heeft elk EU-land zijn eigen overheidsorganen voor de financiële wereld. Dat betekent dat Binance met veel meer instanties rekening moet houden dan in bijvoorbeeld de VS.

We werken er hard aan om volledig te voldoen aan de MiCA-wetgeving, die ergens in de komende 18 maanden in zal gaan,” verklaarde een woordvoerder van Binance aan Decrypt.

Binance verklaart op zijn website dat klanten in 100 verschillende landen een account kunnen aanmaken bij het platform. Cyprus staat al niet meer tussen die landen.

Advertentie

Binance stopt ook in Canada

Ondertussen is Cyprus ook niet meer het enige land waar het is gestopt. Ook in Canada zal de cryptobeurs zijn diensten niet meer aanbieden. De deadline voor klanten ligt op 30 september. De reden hiervoor was dat de Canadese regels rondom stablecoins en limieten voor investeerders te ingewikkeld zijn geworden.

Ondertussen is het nog actief in 19 verschillende EU-landen. Opvallend genoeg staan Nederland en België hier niet tussen, ondanks dat het zich al een jaar officieel heeft geregistreerd als Nederlands bedrijf.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie