Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 13:15

Binance trekt zich terug uit Canadese markt, dit is waarom

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance maakte gisteren bekend dat het een punt zal zetten achter de activiteiten in de Canadese markt. Hiermee sluit ’s werelds grootste crypto exchange zich aan bij enkele van zijn kleinere concurrenten die zich ook hebben teruggetrokken uit de Canadese markt vanwege regels door de Canadian Securities Administrators (CSA).

Crypto-exchanges nieuw doelwit cybercriminelen & miljarden verdwijnen
Crypto-exchanges nieuw doelwit cybercriminelen & miljarden verdwijnen

Binance verlaat Canada vanwege ‘’uitdagende regelgeving’’

De beslissing van Binance komt nadat het land in februari een reeks nieuwe richtlijnen voor crypto exchanges had geïntroduceerd, waardoor ze een nieuwe pre-registratieverplichting moesten indienen en zich moesten houden aan extra beperkingen.

Hoewel Binance naar verluidt een nieuwe preregistratieplicht had ingediend, legde het in de tweet uit dat nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beleggerslimieten voor cryptobeurzen ervoor hebben gezorgd dat de markt op dit moment niet langer houdbaar is voor de beurs.

De nieuwe richtlijnen verbood handelsplatformen in het land om ‘’Canadese klanten toe te staan cryptocontracten aan te gaan om crypto-activa te kopen en te verkopen die zelf een effect en/of derivaat zijn’’, en definieerden stablecoins als een effect.

Binance heeft alle Canadese gebruikers een e-mail gestuurd die hen opdroeg om hun openstaande posities vóór 30 september 2023 te sluiten. ‘’Vanaf 1 oktober 2023 zullen Canadese klanten in liquidation only mode worden gezet’’, zo waarschuwde het in de e-mail.

In de tweet zei Binance ook dat het, ondanks dat het niet eens was met de nieuwe regelgeving, nog steeds hoopt samen te werken met Canadese toezichthouders om een regelgevingskader rond cryptocurrencies verder te ontwikkelen.

Canadese crypto markt

Binance was actief in alle Canadese provincies en territoria behalve Ontario, waar het zich in maart 2022 uit terugtrok na een langdurig meningsverschil met de toezichthouders van die provincie. Zoals eerder vernoemd was Binance niet de eerste binnen het crypto-landschap die zich richting de uitgang heeft bewogen. In maart trok een directe concurrent van Binance, OKX, zich ook al terug uit de Canadese markt. Verder verlieten vorige maand de gedecentraliseerde exchange (DEX) dYdX en de blockchain fintech Paxos ook het land.

Daartegenover staat de grote beurs Kraken die de nieuwe pre-registrativerplichting in maart indiende en heeft verklaard om te blijven opereren in Canada. De CSA somt elf platforms op die ‘’geautoriseerd zijn om zaken te doen met Canadezen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie