Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 13:15

Binance trekt zich terug uit Canadese markt, dit is waarom

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance maakte gisteren bekend dat het een punt zal zetten achter de activiteiten in de Canadese markt. Hiermee sluit ’s werelds grootste crypto exchange zich aan bij enkele van zijn kleinere concurrenten die zich ook hebben teruggetrokken uit de Canadese markt vanwege regels door de Canadian Securities Administrators (CSA).

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance verlaat Canada vanwege ‘’uitdagende regelgeving’’

De beslissing van Binance komt nadat het land in februari een reeks nieuwe richtlijnen voor crypto exchanges had geïntroduceerd, waardoor ze een nieuwe pre-registratieverplichting moesten indienen en zich moesten houden aan extra beperkingen.

Hoewel Binance naar verluidt een nieuwe preregistratieplicht had ingediend, legde het in de tweet uit dat nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beleggerslimieten voor cryptobeurzen ervoor hebben gezorgd dat de markt op dit moment niet langer houdbaar is voor de beurs.

De nieuwe richtlijnen verbood handelsplatformen in het land om ‘’Canadese klanten toe te staan cryptocontracten aan te gaan om crypto-activa te kopen en te verkopen die zelf een effect en/of derivaat zijn’’, en definieerden stablecoins als een effect.

Binance heeft alle Canadese gebruikers een e-mail gestuurd die hen opdroeg om hun openstaande posities vóór 30 september 2023 te sluiten. ‘’Vanaf 1 oktober 2023 zullen Canadese klanten in liquidation only mode worden gezet’’, zo waarschuwde het in de e-mail.

In de tweet zei Binance ook dat het, ondanks dat het niet eens was met de nieuwe regelgeving, nog steeds hoopt samen te werken met Canadese toezichthouders om een regelgevingskader rond cryptocurrencies verder te ontwikkelen.

Canadese crypto markt

Binance was actief in alle Canadese provincies en territoria behalve Ontario, waar het zich in maart 2022 uit terugtrok na een langdurig meningsverschil met de toezichthouders van die provincie. Zoals eerder vernoemd was Binance niet de eerste binnen het crypto-landschap die zich richting de uitgang heeft bewogen. In maart trok een directe concurrent van Binance, OKX, zich ook al terug uit de Canadese markt. Verder verlieten vorige maand de gedecentraliseerde exchange (DEX) dYdX en de blockchain fintech Paxos ook het land.

Daartegenover staat de grote beurs Kraken die de nieuwe pre-registrativerplichting in maart indiende en heeft verklaard om te blijven opereren in Canada. De CSA somt elf platforms op die ‘’geautoriseerd zijn om zaken te doen met Canadezen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie