Kevin Schijven Kevin Schijven
18/02/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2021 18:39

Ripple (XRP) handel wordt ook op deze exchange stilgelegd door rechtszaak

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ripple (XRP) handel wordt ook op deze exchange stilgelegd door rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Nog een cryptocurrency-exchange besluit om de handel in XRP tijdelijk stil te leggen. Op 18 februari kondigt het Amerikaanse PayBito in een persbericht aan voorlopig geen handelsparen met XRP meer te ondersteunen.
PayBito neemt deze beslissing vanwege de rechtszaak tegen Ripple, die eind vorig jaar door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd aangeklaagd. Sinds de aanklacht laten steeds meer exchanges XRP vallen. PayBito is een relatief onbekende crypto-beurs, maar verwerkt alsnog meer dan een miljard aan transacties per dag.
Alle vier handelsparen met XRP zijn nu ontoegankelijk op de beurs. Het handelspaar met de tether (USDT) stablecoin was het populairst, daarnaast bestonden nog paren voor de Amerikaanse dollar (USD), de roepie, de munteenheid van India en de dirham, de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. PayBito voegde pas ondersteuning voor XRP vorig jaar juni toe.
Raj Chowdhury, directeur van PayBito, meldt dat klanten wel hun toegang tot de XRP op de beurs zullen behouden, en dat ze de XRP van het platform kunnen afhalen en wellicht naar een andere exchange kunnen sturen.
Chowdhury zegt niets over de rechtszaak, alleen dat PayBito de zaak nauw zal volgen. Eergisteren kwam naar buiten dat Ripple en de SEC vooralsnog niet willen schikken in de rechtszaak. Dat bleek uit een gezamenlijke brief die op 15 februari bij de rechtbank is ingediend. Verder bleek dat de zogeheten discovery period, of periode van bewijsvergaring, nog tot 16 augustus kan duren. Een eerste hoorzitting staat gepland op 22 februari.
Veel grote cryptocurrency-exchanges, vooral Amerikaanse, hebben de afgelopen tijd de handel in XRP opgeschort, waaronder Coinbase, Kraken, Binance.US, Bittrex, Bitstamp, Crypto.com, OKCoin, eToro en meer.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie