Timo Bult Timo Bult
30/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2019 07:00

Rusland wil gebruik crypto als betaalmiddel mogelijk verbieden, aldus bronnen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Coronavirus leidt tot uitstel Russische wetgeving omtrent cryptocurrencies

Waar Duitsland mogelijk op het punt staat om banken toe te staan bitcoin (BTC) te verkopen en beheren, gaat Rusland naar verluidt de andere kant op. Het land zou namelijk een dekenverbod op het gebruik van cryptocurrency als betalingsmiddel aan het ontwikkelen zijn. Dit blijkt uit verschillende bronnen die het Russische Izvestia op 29 citeert.
Op dit moment mogen cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ether (ETH) worden gebruikt als betaalmiddel in verschillende winkels. Daarnaast zijn er een groot aantal Russische freelancers, zoals ontwikkelaars en designers, die cryptocurrency accepteren als salaris.
Mochten de bronnen van Izvestia kloppen dan zou het zo kunnen zijn dat Rusland een verbod op het gebruik van cryptocurrency kunnen worden opgelegd. De reden voor zo’n verbod zou volgens de bronnen te maken hebben met zorgen omtrent criminaliteit.
De persvoorlichtingsafdeling van de Russiche centrale bank heeft nog niet bevestigd dat er op dit moment niet aan een dekenverbod wordt gewerkt. Echter benadrukte het in een reactie aan het Russische nieuwsplatform RIA wel dat cryptocurrencies niet gelijk zijn aan fiatvaluta:

Naar onze mening kunnen privé-cryptocurrencies niet worden gelijkgesteld met fiat-geld en kunnen ze geen wettig betaalmiddel zijn. Als een beslissing wordt genomen om cryptocurrencies te verbieden als betaalmiddel op het niveau van wetgeving, vinden wij het gepast om deze positie te ondersteunen.

Het hoofd van het Rusland-OESO Centrum, Antonina Levashenko waarschuwt dat een verbod twee kanten zou hebben. Enerzijds bestrijdt het criminaliteit, echter zou het ook een “grijze markt” creëren waar toezichthouders geen zicht meer op zouden hebben.
Ook in India gingen er eerder dit jaar geruchten rond dat de overheid een algemeen verbod op cryptocurrency zou willen instellen. Dit bleek later niet te kloppen.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie