Timo Bult Timo Bult
20/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2019 06:00

Geen sprake van algemeen verbod op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) in India

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
geen_sprake_van_algemeen_verbod_op_cryptocurrencies_als_bitcoin_BTC_in_india

Volgens Anurag Thakur, de Indiase minister van Financiën en Zakenrelaties, is er op dit moment geen enkele wet in ontwikkeling die cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) volledig zou verbieden. Dit zei de minister in reactie op de eerder uitgelekte wetsvoorstel waarin stond dat zo’n wet er zou gaan komen.
In het uitgelekte wetsvoorstel kon het volgende gelezen worden:

Niemand mag cryptocurrency minen, genereren, behouden, verkopen, verhandelen, afgeven, overdragen, verwijderen of gebruiken op het grondgebied van India.

Volgens de minister is er echter geen sprake van dergelijke wetgeving. In reactie zei Thakur:

Momenteel bestaat er geen aparte wet voor het behandelen van problemen met betrekking tot cryptocurrencies. Daarom ondernemen alle betrokken afdelingen en wetshandhavingsinstanties, zoals de RBI, handhavingsdirectoraat en inkomstenbelastingautoriteiten, enz. Actie overeenkomstig de relevante bestaande wetgeving.

De geruchten veroorzaakten grote zorgen bij onder andere crypto-deskundigen. Volgens hen zou een dergelijk “dekenverbod” er voor zorgen dat India achterop raakt in de constant innoverende digitale economie. Er zijn echter ook voorstanders van een dergelijk verbod.
Zo’n verbod zou de monopoliepositie van de rupee, de fiat valuta van het land, namelijk helpen behouden. Of een verbod daarvoor de juiste oplossing is, is volgens deskundigen in binnen- en buitenland onwaarschijnlijk.
De minister maakte daarnaast bekend dat een speciaal comité aan de slag is gegaan om regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies te ontwikkelen. Zij hebben een eerste verslag uitgebracht met daarin de kernpunten die nieuwe wetgeving zou moeten aanpakken. Er is echter geen duidelijke tijdlijn bekendgemaakt voor deze ontwikkelingen en het blijft daarmee onzeker wanneer het comité met concrete voorstellen komt.
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie