Simon Bosch Simon Bosch
19/05/2022 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 16:22

Russische minister: crypto-betalingen worden legaal

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Russische minister: crypto-betalingen worden legaal

Foto: Marcelo Mollaretti/shutterstock

Als er één land is waar regulaties van cryptocurrencies vaak op zijn kop zijn gegooid, dan is het Rusland wel. Eerst was crypto er erg populair vanwege de hoge mate van corruptie in het land. Maar later verklaarde de centrale bank dat crypto verboden zou moeten worden, dat vervolgens weer werd tegengesproken door het Ministerie van Financiën. Nu zegt een Russische minister dat ook betalingen in crypto uiteindelijk legaal zullen zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ook crypto-betalingen moeten legaal worden

Dat schrijft TASS, een Russisch mediabedrijf waar de staat eigenaar van is. Denis Manturov, de minister van Industrie en Handel, was op de New Horizon-conferentie. Dat lijkt een Indiase bijeenkomst te zijn. Manturov denkt dat niet alleen cryptocurrencies zelf, maar ook crypto-betalingen legaal zullen zijn.

De vraag is wanneer dit gebeurt, hoe het gebeurt en hoe het gereguleerd zal worden. Zowel de overheid als de centrale bank zijn hier nu bij betrokken. Iedereen moet zich er bewust van zijn dat dit even kan duren, maar vroeger of later zal het uitgevoerd worden,” verklaart hij. Wel voegt hij hieraan toe dat zelfs de overheid dit op een correcte manier en binnen de regels uit moet voeren.

Advertentie

Rusland minder streng voor zichzelf?

Het is een bijzondere opmerking, want dat zou betekenen dat de overheid minder streng zou worden in het beschermen van zijn eigen fiat-valuta, de Russische roebel. Een tijdje terug moesten ‘vijandige landen’, waaronder Europa, hun olie en gas betalen in roebels in plaats van in euro’s. Dat zorgde voor een snelle waardestijging, en de roebel is nu zelfs meer waard dan vóór de sancties. Op het moment van schrijven is de roebel al met meer dan 140% gestegen ten opzichte van de euro. Dat komt bijna nooit voor binnen traditionele valutamarkten.

Kennelijk ziet de Russische overheid er dus brood in om niet alleen het kopen, verkopen en vasthouden van cryptovaluta legaal te maken, maar ook om mensen te laten betalen in crypto. Het is niet duidelijk of er gedoeld wordt op de binnenlandse markt. Het zou kunnen dat handel drijven met andere landen met behulp van cryptocurrencies in plaats van fiat-valuta ook op de planning staat.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie