Kevin Schijven Kevin Schijven
29/05/2021 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2021 16:22

SEC klaagt Bitconnect promotors aan omtrent het beruchte crypto piramidespel van $2 miljard

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC klaagt Bitconnect promotors aan omtrent het beruchte crypto piramidespel van $2 miljard

Foto: Tada Images/Shutterstock

Wie herinnert zich Bitconnect nog? De beruchte cryptocurrency ponzifraude met het inmiddels legendarische promotiefilmpje van investeerder Carlos Matos:

Het piramidespel, dat enorme percentages aan rendement beloofde aan investeerders, ging in 2018 ten onder nadat veel andere prominente figuren uit de crypto-industrie, waaronder Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin, riepen dat het om een scam ging.

Begin 2018, toen de crypto-markt in een bull-run zat, werd Bitconnect gedwongen zijn platform te sluiten. De prijs van de crypto, BCC, stortte toen compleet in. De marktkapitalisatie van BCC lag toen op $2,5 miljard met een prijs van $430. Enkele weken later lag de prijs van BCC onder de $1.

Het is nu meer dan drie jaar later en de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zojuist aangekondigd dat het vijf promotors beschuldigt van de illegale verkoop van $2 miljard aan securities, oftewel effecten.

Het gaat om de volgende vijf individuen: Trevon Brown, Craig Grant, Ryan Maasen en Michael Noble. De vijf verdachten zouden commissie hebben verdiend aan de ponzifraude door het platform te adverteren via YouTube videos.

Brown, ook bekend als Trevon James, ontkent de beschuldigingen op Twitter niet, maar denkt dat de oorspronkelijke crypto-fans hem zullen steunen. Op Twitter zijn echter hele andere reacties te lezen. Veel mensen uit de crypto-gemeenschap nemen het hem niet in dank en roepen dat hij eindelijk zijn verdiende loon zal krijgen

Momenteel zit ook Ripple, het bedrijf achter de XRP crypto, in een dergelijke rechtszaak verwikkeld met de SEC. De SEC beschuldigt Ripple van de verkoop van $1,3 miljard aan effecten zonder vergunning.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie