Home Nieuws Overheid en regulatie SEC Thailand publiceert ICO regulatie: 7 cryptomunten goedgekeurd

SEC Thailand publiceert ICO regulatie: 7 cryptomunten goedgekeurd

- Advertentie -

Thailand’s Securities and Exchange Commission (SEC), de autoriteit op de kapitaalmarkten in het land, heeft een regelgevend kader aangekondigd voor het aanbieden van ‘Initial Coin Offerings’ (ICO’s), dat op 16 juli van kracht gaat.

Volgens de nieuwe richtlijnen worden ICO’s verplicht om een ​​door de SEC erkend bedrijf met een minimum kapitaal van 5 miljoen baht (ongeveer €130.000) te hebben geregistreerd, bevestigd een Bangkok Post-rapport.

Hoewel elke goedgekeurde ICO een onbeperkt aantal tokens mag aanbieden aan institutionele beleggers, durfkapitalisten en vermogende particulieren, is er een zogeheten ‘token value’-cap van 300.000 bath (ongeveer €7.500) voor particuliere beleggers, bevestigt de SEC.

ICO’s mogen alleen betalingen ontvangen in zeven gekozen cryptocurrencies. Dit zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Stellar en Litecoin. ICO projecten mogen ook fiat-investeringen in Thai baht accepteren.

SEC SEC secretaris-generaal Rapee Sucharitakul verklaarde

De SEC is verheugd om onmiddellijk details te bespreken met de partijen die willen worden goedgekeurd als ICO, zodat ze kunnen worden voorbereid op het regelgevingskader. Nadat de SEC een ICO heeft goedgekeurd, wordt de token beoordeeld.

De nieuwe richtlijnen maken deel uit van een bredere benadering door de Thaise autoriteiten, die het wetgevingsproces zijn begonnen om de binnenlandse cryptocurrency en ICO-markten in maart van dit jaar te reguleren – in feite legaliseren – met twee koninklijke besluiten.

Het ministerie van Financiën van Thailand heeft de voorgestelde belastingtarieven voor cryptocurrency-handel en -investeringen uiteengezet; een vaste heffing van 15% op winsten. Afgelopen mei zag Thailand haar belastingdienst af van een belasting van 7% (btw) om wat geruststelling te brengen bij beleggers in cryptovaluta’s.

De SEC verwacht dat tot 50 ICO-projectaanvragen goedkeuring zoeken en dat zij naar verluidt in eerste instantie 5 ICO-projecten zullen goedkeuren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.227,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.259,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.273,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.320,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.479,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...