Rico Engelbarts
05/07/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2018 16:00

SEC Thailand publiceert ICO regulatie: 7 cryptomunten goedgekeurd

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC_thailand_publiceert_ICO_regulaties

Foto: Tada Images/Shutterstock

Thailand’s Securities and Exchange Commission (SEC), de autoriteit op de kapitaalmarkten in het land, heeft een regelgevend kader aangekondigd voor het aanbieden van ‘Initial Coin Offerings’ (ICO’s), dat op 16 juli van kracht gaat.

Volgens de nieuwe richtlijnen worden ICO’s verplicht om een ​​door de SEC erkend bedrijf met een minimum kapitaal van 5 miljoen baht (ongeveer €130.000) te hebben geregistreerd, bevestigd een Bangkok Post-rapport.

Hoewel elke goedgekeurde ICO een onbeperkt aantal tokens mag aanbieden aan institutionele beleggers, durfkapitalisten en vermogende particulieren, is er een zogeheten ’token value’-cap van 300.000 bath (ongeveer €7.500) voor particuliere beleggers, bevestigt de SEC.

ICO’s mogen alleen betalingen ontvangen in zeven gekozen cryptocurrencies. Dit zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Stellar en Litecoin. ICO projecten mogen ook fiat-investeringen in Thai baht accepteren.

SEC SEC secretaris-generaal Rapee Sucharitakul verklaarde

De SEC is verheugd om onmiddellijk details te bespreken met de partijen die willen worden goedgekeurd als ICO, zodat ze kunnen worden voorbereid op het regelgevingskader. Nadat de SEC een ICO heeft goedgekeurd, wordt de token beoordeeld.

De nieuwe richtlijnen maken deel uit van een bredere benadering door de Thaise autoriteiten, die het wetgevingsproces zijn begonnen om de binnenlandse cryptocurrency en ICO-markten in maart van dit jaar te reguleren – in feite legaliseren – met twee koninklijke besluiten.

Het ministerie van Financiën van Thailand heeft de voorgestelde belastingtarieven voor cryptocurrency-handel en -investeringen uiteengezet; een vaste heffing van 15% op winsten. Afgelopen mei zag Thailand haar belastingdienst af van een belasting van 7% (btw) om wat geruststelling te brengen bij beleggers in cryptovaluta’s.

De SEC verwacht dat tot 50 ICO-projectaanvragen goedkeuring zoeken en dat zij naar verluidt in eerste instantie 5 ICO-projecten zullen goedkeuren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie