Roy van Krieken Roy van Krieken
11/01/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 06:05

Spaanse wetgever ziet bitcoin mining kansen in de onrust in Kazachstan

icon-mining
Mining
Spaanse wetgever ziet bitcoin mining kansen in de onrust in Kazachstan

Foto: Quatrox Production/Shutterstock

Op dit moment heerst er veel interne onrust in Kazachstan en werd er heftig geprotesteerd tegen de overheid aldaar. Dit heeft significante gevolgen gehad voor de grote hoeveelheid bitcoin (BTC) mining bedrijven die sinds het verbod op mining in China daar gevestigd zijn. Een Spaanse wetgever ziet een mooie kans in de onrustige situatie in Kazachstan. Volgens haar moet Spanje stappen nemen om een grote hoeveelheid bitcoin miners aan te trekken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kazachstan

Vice-voorzitter van de Ciudanos partij in Spanje, María Muñoz, heeft een voorstel gedaan dat van Spanje een ware bitcoin mining hub moet maken. Dit voorstel komt nadat Kazachstan het internet in het land af liet sluiten met grote gevolgen voor de miners in dat land.’ 

Kazachstan was voor kort verantwoordelijk voor zeker 20% van de totale rekenkracht, ofwel hash-rate, van het Bitcoin netwerk. Door de protesten in het land daalde dit in een korte tijd tot zo’n 13%.

Muñoz liet in een bericht op Twitter weten dat zij duidelijk voorstander is van bitcoin en de bredere crypto industrie en dat Spanje deze innovatieve sector zou moeten omarmen:

“De protesten in Kazachstan hebben gevolgen voor de wereld, maar ook voor Bitcoin. Wij stellen voor dat Spanje zichzelf positioneert als een veilige bestemming voor crypto investeringen en om een flexibele, efficiënte en veilige sector te ontwikkelen.”

Bitcoin mining in Spanje

Daarnaast heeft Munoz een brief gestuurd aan het Spaans congres waarin zij vraagt of de Spaanse regering stappen gaat nemen om miners uit Kazachstan aan te trekken. Uiteraard geeft dit geen garantie dat de overheid dit ook daadwerkelijk zal doen, maar het laat wel zien dat er belangrijke ‘pro-bitcoin’ geluiden aanwezig zijn onder Spaanse wetgevers.

De Ciudanos partij staat al langer bekend als erg pro-bitcoin. In oktober van het vorige jaar maakte zij een nationale strategie wat betreft cryptocurrencies in het land bekend en de partij wil overduidelijk van Spanje een belangrijke macht maken binnen de Europese Unie en de wereld maken als het op de crypto industrie aankomt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Mining nieuws

Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie