Roy van Krieken Roy van Krieken
11/01/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 06:05

Spaanse wetgever ziet bitcoin mining kansen in de onrust in Kazachstan

icon-mining
Mining
Spaanse wetgever ziet bitcoin mining kansen in de onrust in Kazachstan

Foto: Quatrox Production/Shutterstock

Op dit moment heerst er veel interne onrust in Kazachstan en werd er heftig geprotesteerd tegen de overheid aldaar. Dit heeft significante gevolgen gehad voor de grote hoeveelheid bitcoin (BTC) mining bedrijven die sinds het verbod op mining in China daar gevestigd zijn. Een Spaanse wetgever ziet een mooie kans in de onrustige situatie in Kazachstan. Volgens haar moet Spanje stappen nemen om een grote hoeveelheid bitcoin miners aan te trekken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kazachstan

Vice-voorzitter van de Ciudanos partij in Spanje, María Muñoz, heeft een voorstel gedaan dat van Spanje een ware bitcoin mining hub moet maken. Dit voorstel komt nadat Kazachstan het internet in het land af liet sluiten met grote gevolgen voor de miners in dat land.’ 

Kazachstan was voor kort verantwoordelijk voor zeker 20% van de totale rekenkracht, ofwel hash-rate, van het Bitcoin netwerk. Door de protesten in het land daalde dit in een korte tijd tot zo’n 13%.

Muñoz liet in een bericht op Twitter weten dat zij duidelijk voorstander is van bitcoin en de bredere crypto industrie en dat Spanje deze innovatieve sector zou moeten omarmen:

“De protesten in Kazachstan hebben gevolgen voor de wereld, maar ook voor Bitcoin. Wij stellen voor dat Spanje zichzelf positioneert als een veilige bestemming voor crypto investeringen en om een flexibele, efficiënte en veilige sector te ontwikkelen.”

Bitcoin mining in Spanje

Daarnaast heeft Munoz een brief gestuurd aan het Spaans congres waarin zij vraagt of de Spaanse regering stappen gaat nemen om miners uit Kazachstan aan te trekken. Uiteraard geeft dit geen garantie dat de overheid dit ook daadwerkelijk zal doen, maar het laat wel zien dat er belangrijke ‘pro-bitcoin’ geluiden aanwezig zijn onder Spaanse wetgevers.

De Ciudanos partij staat al langer bekend als erg pro-bitcoin. In oktober van het vorige jaar maakte zij een nationale strategie wat betreft cryptocurrencies in het land bekend en de partij wil overduidelijk van Spanje een belangrijke macht maken binnen de Europese Unie en de wereld maken als het op de crypto industrie aankomt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie