Thaise vicepremier wil betere cryptocurrency regulatie

0

De Thaise vicepremier, Wissanu Krea-ngam, heeft een oproep gedaan voor een verbetering van de regulatie omtrent cryptocurrencies in het land. De oproep deed hij in een speech tijdens een bijeenkomst in Bangkok over het gevecht tegen terrorisme en de financiering ervan.

Wissanu zei tijdens de bijeenkomst dat er een behoefte is aan meer binnenlandse en internationale wetgeving om zo het misbruik van cryptocurrencies te kunnen voorkomen. Volgens de Bangkok Post voegde Wissanu hieraan toe dat terrorisme en anti-witwas experts actief hun kennis moeten blijven bijschaven om te voorkomen dat zij niet op de hoogte zijn van de laatste (technologische) ontwikkelingen.

Volgens Wissanu is de anonieme aard van cryptocurrencies een serieus obstakel in het identificeren van criminele activiteiten. Hoewel de Thaise autoriteiten al veel hebben gedaan op dit gebied, waaronder de introductie van maatregelen voor bedrijven die werken met digitale activa, is er nog veel ruimte voor verbetering.

Dit jaar heeft Thailand al meerdere acties ondernomen met het doel niet alleen cryptocurrencies, maar ook Initial Coin Offerings (ICO’s) te reguleren. Zo gaf het Thaise kabinet afgelopen maart haar toestemming voor twee koninklijke verordeningen waarmee vermogenswinstbelasting op cryptocurrencies zal worden geheven.  

Deze maatregelen waren destijds ook veelal gedreven door Wissanu. Volgens de vicepremier waren de maatregelen nodig om zo belastingontduiking, witwaspraktijken en andere illegale activiteiten met cryptocurrencies tegen te gaan.

Afgelopen april had het Thaise ministerie van financiën haar belastingvoorstel aangekondigd: hiermee zou de vermogenswinstbelasting zo’n 15% worden, waarbij tevens een belasting over de toegevoegde waarde (VAT) van zo’n 7% voor elke cryptocurrency transactie werd geïntroduceerd.

Het VAT-voorstel bracht echter veel kritiek met zich mee en werd uiteindelijk afgezwakt; zo werden investeerders die gebruik maken van goedgekeurde cryptocurrency exchanges ontzien van deze VAT.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws