Rico Engelbarts
10/11/2018 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2018 19:15

Thaise vicepremier wil betere cryptocurrency regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Thaise vicepremier, Wissanu Krea-ngam, heeft een oproep gedaan voor een verbetering van de regulatie omtrent cryptocurrencies in het land. De oproep deed hij in een speech tijdens een bijeenkomst in Bangkok over het gevecht tegen terrorisme en de financiering ervan.
Wissanu zei tijdens de bijeenkomst dat er een behoefte is aan meer binnenlandse en internationale wetgeving om zo het misbruik van cryptocurrencies te kunnen voorkomen. Volgens de Bangkok Post voegde Wissanu hieraan toe dat terrorisme en anti-witwas experts actief hun kennis moeten blijven bijschaven om te voorkomen dat zij niet op de hoogte zijn van de laatste (technologische) ontwikkelingen.
Volgens Wissanu is de anonieme aard van cryptocurrencies een serieus obstakel in het identificeren van criminele activiteiten. Hoewel de Thaise autoriteiten al veel hebben gedaan op dit gebied, waaronder de introductie van maatregelen voor bedrijven die werken met digitale activa, is er nog veel ruimte voor verbetering.
Dit jaar heeft Thailand al meerdere acties ondernomen met het doel niet alleen cryptocurrencies, maar ook Initial Coin Offerings (ICO’s) te reguleren. Zo gaf het Thaise kabinet afgelopen maart haar toestemming voor twee koninklijke verordeningen waarmee vermogenswinstbelasting op cryptocurrencies zal worden geheven.  
Deze maatregelen waren destijds ook veelal gedreven door Wissanu. Volgens de vicepremier waren de maatregelen nodig om zo belastingontduiking, witwaspraktijken en andere illegale activiteiten met cryptocurrencies tegen te gaan.
Afgelopen april had het Thaise ministerie van financiën haar belastingvoorstel aangekondigd: hiermee zou de vermogenswinstbelasting zo’n 15% worden, waarbij tevens een belasting over de toegevoegde waarde (VAT) van zo’n 7% voor elke cryptocurrency transactie werd geïntroduceerd.
Het VAT-voorstel bracht echter veel kritiek met zich mee en werd uiteindelijk afgezwakt; zo werden investeerders die gebruik maken van goedgekeurde cryptocurrency exchanges ontzien van deze VAT.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie