Timo Bult Timo Bult
24/02/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2020 18:00

Turkije hard op weg om beste land voor cryptocurrency en blockchain te worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
turkije_hard_op_weg_om_beste_land_voor_cryptocurrency_en_blockchain_te_worden

Turkije is hard op weg om een van ’s werelds beste locaties te worden voor de adoptie van cryptocurrency en blockchain-technologie. Het land dat vaker is beschouwd als strategische partner, gezien de ligging tussen het Oosten en het Westen, wordt wellicht wederom een hub maar nu voor blockchain.
Voor sommigen komt bovenstaand nieuws wellicht niet als een verrassing. In oktober 2018 had het lang nog te maken met inflatie van 25%, net nadat Amerikaanse sancties Turkije in z’n greep hadden. Dit, in combinatie met een op loer liggende schuldencrisis heeft geleid tot een volatiele lira die de Turken ertoe beweegt om naar alternatieve manieren te kijken om het vermogen te laten groeien.
Turkije heeft initiatieven gepland staan om later dit jaar de Turkcoin te lanceren. Deze digitale versie van de lira zal, met nieuwe regelgeving die Turkije ook op de planning heeft staan, naar eigen zeggen een veilige en gereguleerde omgeving creëren voor de lancering van nieuwe cryptocurrency-projecten.

Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Meten is weten

In juni vorig jaar bleek uit onderzoek van Statista dat Turkije de hoogste mate van crypto-adoptie kent. Maar liefst 20% van de respondenten uit het onderzoek geeft aan cryptocurrencies te hebben gebruikt of in bezit te hebben gehad. Een onderzoek van de ING, dat werd gepresenteerd in september 2019, geeft aan dat Turkije het hoogst aantal cryptocurrency-investeerders en -gebruikers kent in heel Europa. Zo valt in het onderzoek van de bank te lezen dat 62% een positieve houding als het gaat om de toekomst van cryptogebruik. Ter illustratie, in Duitsland lag dit percentage op 20% en in Amerika op 31%. Daarnaast geeft maar liefst 46% van de Turkse respondenten aan van cashgeld af te willen en 63% beweert dat traditionele banken cryptocurrency zouden moeten uitgeven.
Heb je vanmiddag de technische analyse van David gemist? In zijn nieuwe analyse van de bitcoin koers (BTC) bespreekt David of een rally aanstaande is of dat er nog wat daling in het vat zit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie