Timo Bult Timo Bult
18/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 12:50

In deze landen is de adoptie van cryptocurrencies het grootst!

Nieuws
in_deze_landen_is_de_adoptie_van_cryptocurrencies_het_grootst

Nu bitcoin (BTC) en veel andere cryptocurrencies terrein winnen op het gebied van adoptie rijst de vraag; hoe staat het met de crypto-adoptie in de wereld? Statista zocht het uit en zette de resultaten op een rijtje!

cryptocurrency_adoptie_in_de_wereld
Het percentage van respondenten dat zegt cryptocurrencies te hebben gebuikt of in bezit te hebben gehad. Bron: Statista.

Op de eerste plek staat Turkije. Maar liefst 20% van de respondenten zegt in het verleden in aanraking te zijn gekomen met cryptocurrencies door ze gebruikt te hebben of ze simpelweg in een cryptocurrency wallet te hebben gehad. Dat Turkije bovenaan staat is misschien niet helemaal onverwachts. Het land wordt namelijk geteisterd door een steeds verder in waarde afnemende fiat-valuta, en het vertrouwen in de banken wordt daardoor ook steeds lager. In veel vergelijkbare situaties zie je dat mensen naar crypto grijpen om hun geld te beschermen.
Op de tweede en derde plek vinden we Brazilië en Colombia, twee Zuid-Amerikaanse landen. Brazilië wordt net als Turkije geteisterd door een hoge inflatie. Zo was de inflatie in april op zijn hoogste punt in vier jaar tijd. In diezelfde maand werden er ruim 100.000 bitcoins ($500 miljoen) verhandeld door Brazilianen.
De overheid van Colombia heeft een zeer vriendelijke houding tegenover cryptocurrencies. Een ander gegeven waardoor crypto-adoptie zo hoog ligt in dit land is mogelijk de miljoen Venezolanen die naar het land zijn gevlucht. Cryptocurrencies als bitcoin lenen zich perfect voor het internationaal versturen van geld. Vluchtelingen en immigranten gebruiken crypto dan ook vaak om geld naar de familie in hun thuisland te versturen.
Tenslotte zien we Argentinië en Zuid-Afrika op plek vier en vijf staan. Met 16% is de crypto-adoptie in deze twee landen aanzienlijk. In Argentinië is dit vooral te danken aan de hoge inflatie maar ook aan het feit dat bijvoorbeeld tickets in het openbaar vervoer met crypto gekocht kunnen worden.
In Zuid-Afrika blijft de interesse ook groot, ondanks de recente maatregelen van de overheid om crypto tegen te gaan. Toch blijven Zuid-Afrikanen crypto gebruiken om bijvoorbeeld internationale betalingen te doen en als investeringsoptie.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie