Roy van Krieken Roy van Krieken
04/09/2021 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 13:30

Uniswap in de problemen? Amerikaanse SEC gaat onderzoek starten naar de decentrale crypto exchange

Nieuws
Uniswap in de problemen? Amerikaanse SEC gaat onderzoek starten naar de decentrale crypto exchange

Foto: Morrowind/Shutterstock

Volgens de Wall Street Journal gaat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek openen naar de grootste decentrale exchange van de wereld, Uniswap. 

Juristen van de SEC willen weten hoe investeerders nu precies gebruik kunnen maken van Uniswap en hoe ontwikkelaars handelen in deze markt. Vooralsnog wordt Uniswap nog nergens van beschuldigd door de SEC. Het gaat nog puur om een onderzoek naar de handelswijze van de exchange.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uniswap

Uniswap heeft inmiddels bekend gemaakt dat zij volledige medewerking zullen verlenen aan de SEC. Daarnaast zou Uniswap er alles aan doen om te voldoen aan regulaties in deze innovatieve industrie.

De regulatie omtrent decentrale exchanges is enigszins lastig. Veel van deze exchanges hebben namelijk geen centraal beheer. Er bestaat vaak geen autoriteit die beslist welke tokens wel of niet verhandeld kunnen worden op een dergelijke exchange. Dit bepalen de gebruikers, vandaar dat het decentrale exchanges zijn.

De SEC lijkt hier wat kopzorgen over te hebben. Vorige maand stelde de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, nog dat Decentralized Finance (DeFi) projecten geen uitzonderingspositie hebben als het op regulatie aankomt. 

Hoewel decentrale exchanges opereren zonder een centraal beheer zijn er uiteraard wel partijen voor wie het draaien van een dergelijke exchange financieel lucratief kan zijn. Het zijn deze partijen waar de Amerikaanse SEC erg geinteresseerd in is.

Volgens Gensler zijn er bepaalde stimulansen voor dergelijke tussenpersonen en moeten deze goed gereguleerd worden. Gensler stelt dat de SEC zich zou gaan focussen op exchanges die het handelen en het creëren van digitale activa mogelijk maken.

Het is duidelijk dat de SEC een actievere houding gaat nemen als het op decentrale exchanges aankomt. Echter, dit wil niet direct zeggen dat deze ontwikkeling negatief is voor de wereld van crypto. Regulatie kan er namelijk voor zorgen dat investeerders die nu nog twijfelen om de wereld van crypto en blockchain binnen te stappen de benodigde geruststelling kunnen krijgen middels goed geregelde regulatie.

Voor Uniswap is het doek in ieder geval ook nog niet gevallen. Als tijdens het onderzoek van de SEC blijkt dat de exchange zich netjes aan alle regels heeft gehouden is er weinig aan de hand.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie