Simon Bosch Simon Bosch
26/07/2022 05:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 05:33

Universiteit Tokyo gaat colleges in de metaverse geven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Universiteit Tokyo gaat colleges in de metaverse houden

Foto: Suwin/Shutterstock

Vond je volledig online college volgen tijdens de lockdowns al een grote stap? Het kan nog een stap verder als het aan de Universiteit van Tokyo ligt. Deze universiteit wil colleges geven in de metaverse.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Metaverse colleges’

Dat schrijft The Asahi Shimbun, een Engelstalige Japanse krant. De Universiteit van Tokyo wil in de metaverse lessen aanbieden omdat het een flink tekort aan personeel heeft dat kan onderwijzen in digitalisering en zelf ook overweg kan met dergelijke technologieën.

Om precies te zijn gaat het om lessen die mensen moeten onderwijzen over technologie. De lessen worden gemaakt door de Faculty of Engineering en aanverwante afdelingen, maar het wordt niet zomaar een verzameling colleges voor deze studenten. In plaats daarvan zijn ze bedoeld voor middelbare schoolleerlingen in de onderbouw tot en met mensen die al werken.

Dat betekent dat voor de lessen nauw is samengewerkt met de Japanse overheid. De overheid vindt het kennelijk belangrijk dat vrijwel iedereen in Japan begrijpt waar de wereld wat technologie betreft naartoe gaat.

De leerstof zal vermoedelijk vrij breed en toegankelijk zijn. Je kunt je indenken dat het zal gaan over Artificial Intelligence (AI), digitale onderwerpen en ongetwijfeld ook over blockchain en cryptocurrencies. De Japanse centrale bank werkt aan een Central Bank Digital Currency (CBDC), het ligt voor de hand dat de overheid eerst uit wil leggen wat dit precies is.

Ook wil de universiteit extra aandacht besteden aan vrouwen, die maar weinig vertegenwoordigd worden in technische studies.

Advertentie

Maatregelen tegen vergrijzing

Japan heeft een sterk vergrijzende bevolking, waardoor veel industrieën niet zomaar aan de juiste werknemers komen. Maar hetzelfde geldt voor met name China en ook landen in Europa. Sinds 2019 is meer dan de helft van de volwassenen 50 jaar of ouder, volgens het CBS. De verwachting is dat de Nederlandse bevolking pas tegen 2040 weer gaat groeien.

Maar in Japan is de situatie nog een stuk erger, en China zit hier niet ver vandaan. Technologie is hierin belangrijk, omdat het een hoop werkdruk die de bevolking ervaart weg kan nemen. Vermoedelijk zal je dit soort nieuws de komende jaren ook in Europa terug gaan zien.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie