Rico Engelbarts
12/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2019 10:45

Venezuela presenteert nieuw raamwerk voor cryptocurrency-belasting

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
venezuela_presenteert_nieuw_raamwerk_voor_cryptocurrency-belasting

Het economisch instabiele Venezuela probeert al lange tijd het tij te keren. Zo lanceerde het de Petro (XPD), een door de staat gesteunde cryptocurrency. Op 7 januari presenteerde de Venezolaanse regering daarnaast een decreet omtrent crypto-belastingen.
Het decreet nummer 3719 bevat het raamwerk met uitleg en redenen waarom het nieuwe raamwerk wordt ingevoerd. Volgens het decreet gaat het om een economisch noodgeval. Alle Venezolanen die in crypto of een buitenlandse valuta hebben gehandeld moeten belasting betalen in de valuta waarmee ze hebben gehandeld.
Dat de belasting niet in de nationale fiat-valuta, de bolivar, betaald dient te worden is niet verrassend. De waarde van de bolivar is namelijk bijzonder laag en lijkt alleen maar in waarde af te blijven nemen als gevolg van hyperinflatie.
Vanwege de hyperinflatie en de economische moeilijkheden introduceerde Venezuela in augustus 2018 de Petro. Met de introductie hoopt de regering de schade te kunnen beperken en misschien zelfs te repareren. Dat is dan ook de reden dat de regering de cryptocurrency actief probeert te integreren in de economie. Zo worden pensioenen in de cryptocurrency betaald en voor paspoorten moeten burgers met Petro betalen.
Steeds meer landen lijken crypto serieuzer te nemen en voeren daarop raamwerken in om crypto-belastingen te kunnen heffen. Onlangs maakte de Amerikaanse staat Ohio het voor bedrijven mogelijk om belastingen in crypto te betalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie