vijf_landen_richten_belastinghandhanvingsautoriteit_op_om_crypto_cybercrime_in_te_dammen

Vijf landen richten belastinghandhanvingsautoriteit op om crypto-cybercrime in te dammen

1

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft samen met belastinghandhavingsautoriteiten uit vier andere landen een taskforce opgericht om misdaden met behulp van cryptocurrency aan te pakken, volgens een persbericht dat werd uitgegeven op maandag 2 juli.

De nieuw opgerichte coalitie, genaamd ‘The Joint Chiefs of Global Tax Enforcement’ of ‘J5’ bestaat uit belastinghandhavinginstanties uit vijf verschillende landen; Australië, Canada, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Als onderdeel van de J5 zullen de landen samenwerken op het gebied van inlichtingen en strafrechtelijk onderzoek “om de toenemende dreiging voor belastingdiensten als gevolg van cryptocurrencies en cybercriminaliteit in te dammen”, alsmede om zich te richten op grensoverschrijdende belastingcriminaliteit en het witwassen van geld.

Volgens de IRS was het besluit om via J5 een transnationale taskforce te vormen een reactie op de oproep tot actie van de intergouvernementele Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voor landen om hun inspanningen tegen de aanstichters van belastingmisdrijven op te voeren.

Don Fort, hoofd van de Internal Revenue Service – Criminal Investigation (IRS-CI) – die samen met de IRS zal optreden als onderdeel van de onlangs opgerichte J5 – vertelde Forbes vandaag dat een multilaterale inspanning “de wereldwijde criminele gemeenschap onder druk kan zetten op een manier die we alleen niet konden realiseren.”

In februari van dit jaar heeft de IRS-CI een team van tien onderzoekers bij elkaar gebracht om belastingontduikers te traceren.

Naast de inspanningen om cryptocurrencies aan federale onroerendgoedbelasting te onderwerpen heeft de IRS ook deelgenomen aan een gezamenlijke actie, met de Amerikaanse Department of Justice (DOJ) en de FBI, om crypto-gerelateerde criminele zaken te onderzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws