Rico Engelbarts
03/07/2018 20:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2018 20:46

Vijf landen richten belastinghandhanvingsautoriteit op om crypto-cybercrime in te dammen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
vijf_landen_richten_belastinghandhanvingsautoriteit_op_om_crypto_cybercrime_in_te_dammen

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft samen met belastinghandhavingsautoriteiten uit vier andere landen een taskforce opgericht om misdaden met behulp van cryptocurrency aan te pakken, volgens een persbericht dat werd uitgegeven op maandag 2 juli.
De nieuw opgerichte coalitie, genaamd ‘The Joint Chiefs of Global Tax Enforcement’ of ‘J5’ bestaat uit belastinghandhavinginstanties uit vijf verschillende landen; Australië, Canada, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
Als onderdeel van de J5 zullen de landen samenwerken op het gebied van inlichtingen en strafrechtelijk onderzoek “om de toenemende dreiging voor belastingdiensten als gevolg van cryptocurrencies en cybercriminaliteit in te dammen”, alsmede om zich te richten op grensoverschrijdende belastingcriminaliteit en het witwassen van geld.
Volgens de IRS was het besluit om via J5 een transnationale taskforce te vormen een reactie op de oproep tot actie van de intergouvernementele Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voor landen om hun inspanningen tegen de aanstichters van belastingmisdrijven op te voeren.
Don Fort, hoofd van de Internal Revenue Service – Criminal Investigation (IRS-CI) – die samen met de IRS zal optreden als onderdeel van de onlangs opgerichte J5 – vertelde Forbes vandaag dat een multilaterale inspanning “de wereldwijde criminele gemeenschap onder druk kan zetten op een manier die we alleen niet konden realiseren.”
In februari van dit jaar heeft de IRS-CI een team van tien onderzoekers bij elkaar gebracht om belastingontduikers te traceren.
Naast de inspanningen om cryptocurrencies aan federale onroerendgoedbelasting te onderwerpen heeft de IRS ook deelgenomen aan een gezamenlijke actie, met de Amerikaanse Department of Justice (DOJ) en de FBI, om crypto-gerelateerde criminele zaken te onderzoeken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie