Rico Engelbarts
05/06/2018 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2018 18:31

Welk verbod? Handel in cryptocurrency als commodity toegestaan door Indonesische toezichthouder

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De toezichthouder op de Indonesische markten onder het ministerie van Handel, de Future Exchange Supervisory Board (Bappebti), heeft naar verluidt een decreet ondertekend die handel in cryptocurrency als commodity mogelijk maakt op future exchanges.
Volgens het Indonesische economische weekblad Kontan volgt de beslissing om handel in cryptocurrency groen licht te geven op studie van vier maanden naar de kwestie door de toezichthouders, die tot de conclusie kwamen dat cryptocurrencies als commodities geclassificeerd moeten worden.
Het hoofd van de afdeling markttoezicht van Bappebti, Dharma Yoga, onthulde dat het bureau een formeel decreet heeft ondertekend “om van cryptocurrency een commodity te maken die op de beurs verhandeld kan worden”.
Ondersteunende regelgeving gericht op cryptocurrency-exchanges, wallet providers, en mining-bedrijven, belasting en het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering door middel van cryptocurrency zullen ook in de nabije toekomst vorm krijgen, voegde Yoga daaraan toe. De uitgifte van deze voorschriften zal een aantal andere autoriteiten omvatten, waaronder Bank Indonesia, de centrale bank van het land, en de Financial Service Authority, de financiële toezichthouder van Indonesië.
De ontwikkelingen komen ondanks het feit dat de centrale bank eind vorig jaar cryptocurrencies verbood als betaalinstrument. In januari bevestigde Bank Indonesia dat standpunt en waarschuwde “alle partijen om virtuele currencies niet te kopen, verkopen of verhandelen”.
Indonesische gebruikers van crypto werden hierdoor echter niet ontmoedigd en bevinden zich in een bloeiende markt waarbij zij INDODAX, een van de grootste cryptocurrency-exchanges van het land, op weg is om meer geregistreerde gebruikers te hebben dan de Indonesische nationale effectenbeurs.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie