Wessel Kersting Wessel Kersting
17/11/2021 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 13:06

Wet- en regelgeving voor online kansspelen met bitcoin; hoe zit dat?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
wet_en_regelgeving_voor_online_kansspelen_met_bitcoin_hoe_zit_dat

De wet- en regelgeving met betrekking tot cryptocurrency en gokken is in de laatste jaren flink veranderd. Dit is ook niet zo gek gezien beide zaken steeds populairder zijn geworden. Hoewel bitcoin ooit bedoeld was om gebruikt te worden slechts als betaalmiddel, kan de online munt natuurlijk ook gebruikt worden voor talloze andere doeleinden en een daarvan is online gokken. 

Het aanbieden van online kansspelen in Nederland was altijd verboden. Toch hadden veel gebruikers van deze platformen vaak niet door dat dit niet mocht. Hier is gelukkig recentelijk verandering in gekomen. Door een nieuwe wet mogen online gokbedrijven door middel van een vergunning deze kansspelen legaal op het internet aanbieden. Deze nieuwe wet, ofwel Kansspelen op afstand (KOA), ging vanaf 1 oktober 2021 – dus vrij recent –  in. Mocht je er dus wel voor kiezen om online te gokken, probeer dan goed uit te zoeken welke bookmakers de beste zijn van Nederland

Wat deze nieuwe wet concreet inhoudt is dat online kansspelen in Nederland gewoon legaal zijn zolang de bookmaker een daarvoor bedoelde licentie heeft. Vanaf 1 april 2021 hadden bookmakers de mogelijkheid om zo’n vergunning aan te vragen. Ongeveer 180 bedrijven gaven aan daadwerkelijk interesse te hebben in het aanvragen van een dergelijke vergunning; 29 bedrijven deden in april al een aanvraag. Op dit moment hebben al 25 bedrijven de vergunning in bezit. De verwachting is dat dit aantal de komende tijd alleen nog maar harder zal stijgen.

Maar wat betekent dit voor gokken met bitcoin? In principe is hier geen aparte wet voor. Het is dus niet specifiek illegaal om te gokken bij kansspeldienstverleners met bitcoin. Als een land het toestaat om te gokken, dan kan dat ook met behulp van bitcoin. Gokken met bitcoin is wel illegaal in landen zoals Frankrijk, Cuba, China, Israël, Oekraïne, Saoedi-Arabië en IJsland.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie