Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Wijzigingen in anti-witwasregelgeving Estland zal cryptocurrency regulering aanscherpen

Het Estlandse ministerie van Financiën zal binnenkort regelgeving toevoegen aan een recent aangenomen financiële wet die bedoeld is om beleid omtrent cryptocurrencies aan te scherpen, zo meldt de Estse financiële krant Äripäev

Volgens het artikel is deze week in Estland een nieuwe versie van de wet tegen het witwassen van geld (AML) en de wet ter voorkoming van terrorismefinanciering in werking getreden, conform de wetgeving van de EU op de zogenaamde “Vierde Anti Witwasrichtlijn”.

De verordening die deze week werd geïntroduceerd, biedt naar verluidt een nieuwe categorie ‘virtuele valuta-uitwisseling serviceproviders’ terwijl er voorheen alleen ‘alternatieve betalingsaanbieders’ waren.

Toch heeft de Financial Supervision Authority (FI) sindsdien aangekondigd dat cryptocurrencies en de bedrijven die crypto-gerelateerde diensten aanbieden, witwasrisico’s introduceren, wat de reden schijnt te zijn voor de nieuwe wijzigingen, aldus Äripäev.

Zoals Crypto Insiders eerder meldde, heeft Estland haar plannen om Estcoin, een nationale digitale valuta, vrij te geven weer ingetrokken nadat de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi het initiatief bekritiseerde.

Canada is ook op zoek naar betere regelgeving om te voorkomen dat crypto wordt gebruikt voor het witwassen van geld, zoals de commissie van het Canadese Huis van Financiën heeft aanbevolen tijdens de herziening van het resultaat van de wet op Witwassen en terrorismefinanciering (PCMLTFA) half november.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.997,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.039,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.055,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.084,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.202,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.202,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.997,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.039,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.055,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.084,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...