Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2021 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 15:50

Zijn Proof-of-Stake (PoS) crypto als Cardano (ADA) de klos onder de nieuwe Amerikaanse wetgeving?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zijn Proof-of-Stake (PoS) crypto als Cardano (ADA) de klos onder de nieuwe Amerikaanse wetgeving

Ondanks dat de cryptocurrency koersen vandaag groen kleuren, zien we wellicht minder positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgeving omtrent crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse overheid wil met een nieuwe infrastructuurwet maar liefst $28 miljard uit de crypto industrie halen door het zwaar te belasten. Het wetsvoorstel hanteert een erg brede definitie van “broker” waardoor bijna alle crypto-gerelateerde bedrijven wellicht onder de nieuwe wet zouden vallen.

Het wetsvoorstel ontvangt veel kritiek vanuit de gemeenschap, maar ook van meerdere Amerikaanse senatoren. Gisteren diende senatoren Ron Wyden, Cynthia Lummis en Pat Toomey nog een aanpassing op de wet in waardoor meerdere soorten bedrijven vrijgesteld zouden worden aan de nieuwe belastingeisen en rapportagevereisten.

Eerder vandaag dienden echter Rob Portman en Mark Warner, de senatoren achter het oorspronkelijke wetsvoorstel, hun eigen wijziging in. Deze versie is echter maar een zeer kleine aanpassing van het origineel. Onder deze wet zouden alleen proof-of-work (PoW) miners en bedrijven die hardware en software wallets verkopen vrijstelling krijgen van de nieuwe vereisten.

Dat zou dus slecht nieuws kunnen betekenen voor proof-of-stake (PoS) validators en blockchain ontwikkelaars. Cardano (ADA) is momenteel het grootste PoS netwerk op de markt. De community spreekt over vriendjespolitiek, roept elkaar op tot actie en mensen driegen zelfs om naar de rechter te stappen. Echter, zoals Ryan Selkis van Messari zegt, is dit wellicht een manier om beide soorten crypto in de VS te onderdrukken:

https://twitter.com/twobitidiot/status/1423473696073822216

Het probleem ligt in het feit dat het Witte Huis al steun heeft gegeven aan de versie van Portman en Warner en dat maakt de kans op slagen van dit wetsvoorstel een stuk groter. Desondanks moet er nog wel eerst gestemd worden, wat wellicht al morgen kan zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement