Zimbabwe verbiedt banken te handelen in crypto

122

De Reserve Bank van Zimbabwe heeft haar financiële instituties verboden om cryptocurrency transacties te verwerken van handelaren en investeerders, ondanks de groeiende interesse in digitale activa in het land.

De Zimbabwaanse bank liet afgelopen vrijdag het volgende weten:

Om integriteit, veiligheid en soliditeit van het landelijk financiële systeem te waarborgen en om het volk in het algemeen te beschermen, wordt van alle financiële instituten verlangt dat zij op geen enkele manier cryptocurrencies bewaren of verhandelen.

Het besluit heeft tot een debat geleid in Zimbabwe over de koppigheid van de centrale bank omtrent regulatie van cryptocurrencies gezien het verleden van de bank dat bekend staat om een gebrek aan vreemde valuta, liquiditeit en contant geld.

Golix is de grootste cryptocurrency exchange in Zimbabwe en heeft een bitcoin ATM in het kantoor van de hoofdstad Harare. Afgevaardigden van Golix beweren dat Bitcoin handel aan het groeien is in Zimbabwe vanwege de tekortkomingen van financiële instellingen.  

Ondanks Golix de meest populaire exchange is in Zimbabwe voor cryptocurrencies heeft de centrale bank ook andere exchanges geïdentificeerd zoals Styx24.

Het besluit van de ZImbabwaanse centrale bank om andere banken te verbieden te handelen in crypto stamt naar verluidt af van het geluid wat van financiële regelgeving komt uit andere landen die de gevaren en risico’s van virtuele valuta hebben gepresenteerd.

Bovenstaand nieuws staat in schril contrast met het beleid wat Zuid-Afrika voert. Het land is van plan dit jaar nog cryptocurrencies financieel te belasten.

Satos

9/10

€10.648,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.607,50 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.496,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.608,90 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.724,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.866,20 Kopen
Laatste nieuws