Timo Bult Timo Bult
16/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2019 10:45

Zuid-Korea doet onderzoek naar centrale bank digitale valuta (CBDC)

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Korea doet onderzoek naar centrale bank digitale valuta (CBDC)

Zuid-Korea is een belangrijke regio als het gaat om cryptocurrencies. Het lijkt erop dat de centrale bank van het land in de nabije toekomst wil beginnen met het onderzoeken van een centrale bank voor digitale valuta (Central Bank Digital Currency – CBDC). Steeds meer landen zien noodzaak in het creëren van nationale digitale valuta.
Vooralsnog valt te bezien welke landen in de toekomst daadwerkelijk de stap zetten om een digitale valuta te creëren en te gaan gebruiken, maar een land waar de interesse snel groeit is Zuid-Korea. Het is voornamelijk de nationale bank van Korea die duidelijke belangstelling heeft geuit voor een onderzoek. Dit betekent niet per definitie dat de bank in de nabije toekomst of überhaupt ooit haar eigen digitale valuta zal uitgeven, maar desalniettemin groeit de interesse daaromtrent enorm.
Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Zelfs banken erkennen dat cryptocurrencies het makkelijker maken om transacties te verzenden en ontvangen. Wat nog belangrijker is, is dat de onderliggende blockchain-technologie ervoor kan zorgen dat het buitengewoon goedkoop wordt om enorme sommen geld over de hele wereld te verplaatsen.
Naarmate meer Aziatische landen de CBDC-ruimte betreden, was het een kwestie van tijd totdat Zuid-Korea hetzelfde zou overwegen. Zowel China als Japan tonen belangstelling om dergelijke digitale vormen van geld te creëren in de komende jaren.
Naast Azië is er ook in Europa belangstelling voor een CBDC. Zo stelde de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, dat het andere landen voor wil zijn met de uitgifte van een stablecoin.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie