Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Zuid-Korea doet onderzoek naar centrale bank digitale valuta (CBDC)

Zuid-Korea doet onderzoek naar centrale bank digitale valuta (CBDC)

Zuid-Korea is een belangrijke regio als het gaat om cryptocurrencies. Het lijkt erop dat de centrale bank van het land in de nabije toekomst wil beginnen met het onderzoeken van een centrale bank voor digitale valuta (Central Bank Digital Currency – CBDC). Steeds meer landen zien noodzaak in het creëren van nationale digitale valuta.

Vooralsnog valt te bezien welke landen in de toekomst daadwerkelijk de stap zetten om een digitale valuta te creëren en te gaan gebruiken, maar een land waar de interesse snel groeit is Zuid-Korea. Het is voornamelijk de nationale bank van Korea die duidelijke belangstelling heeft geuit voor een onderzoek. Dit betekent niet per definitie dat de bank in de nabije toekomst of überhaupt ooit haar eigen digitale valuta zal uitgeven, maar desalniettemin groeit de interesse daaromtrent enorm.

- Advertentie -

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Zelfs banken erkennen dat cryptocurrencies het makkelijker maken om transacties te verzenden en ontvangen. Wat nog belangrijker is, is dat de onderliggende blockchain-technologie ervoor kan zorgen dat het buitengewoon goedkoop wordt om enorme sommen geld over de hele wereld te verplaatsen.

Naarmate meer Aziatische landen de CBDC-ruimte betreden, was het een kwestie van tijd totdat Zuid-Korea hetzelfde zou overwegen. Zowel China als Japan tonen belangstelling om dergelijke digitale vormen van geld te creëren in de komende jaren.

Naast Azië is er ook in Europa belangstelling voor een CBDC. Zo stelde de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, dat het andere landen voor wil zijn met de uitgifte van een stablecoin.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.340,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.234,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.297,74 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.300,48 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.304,57 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...