Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 16:30

Zuid-Korea krijgt crypto-vriendelijke president, ICON koers schiet omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zuid-Korea krijgt crypto-vriendelijke president, ICON koers schiet omhoog

Foto: Ki young / Shutterstock.com

De conservatieve presidentskandidaat Yoon Suk-yeol werd gisteren verkozen tot de nieuwe president van Zuid-Korea. Het was een van de spannendste verkiezingen ooit in Zuid-Korea; Yoon Suk-yeol won met een voorsprong van minder dan 1%.

De nieuwe Zuid-Koreaanse president is een voorstander van cryptocurrency. Crypto, en met name non-fungible tokens (NFT), waren zelfs een groot onderdeel van de presidentscampagnes van beide kandidaten.

De nieuwe president meldde in een speech eerder dit jaar dat hij de crypto industrie van Zuid-Korea wil “dereguleren.” Het is een zeer positieve wending voor de crypto-industrie in Zuid-Korea. De vorige president, Moon Jae-In, voerde namelijk vorig jaar nog strenge regelgeving in, vooral voor cryptocurrency-exchanges. Een grote reeks crypto-beurzen werden gedwongen het afgelopen jaar de deuren te sluiten.

“Om de onbeperkte potentie van de virtuele activamarkt te realiseren, moeten we de regelgeving herzien, die momenteel verre van de realiteit en onredelijk is. Ik zal een investeringsomgeving voor digitale activa bevorderen die vergelijkbaar is met de aandelenmarkt om ervoor te zorgen dat jonge mensen zonder angst nieuwe markten kunnen betreden.”

Aldus Yoon Suk-yeol. Hij maakte tijdens zijn campagne zelfs de belofte dat crypto, die in beslag is genomen vanwege illegale activiteiten, terug worden overhandigd aan slachtoffers.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ICON koers maakt enorme sprong

Toen de overwinning werd aangekondigd begon de Zuid-Koreaanse crypto ICON (ICX) keihard te stijgen. De prijs van ICX schoot van ongeveer $0,6 naar $1,08, de hoogste prijs sinds medio januari en een stijging van maar liefst 80%.

Afgelopen nacht begonnen vrijwel alle crypto echter te dalen en de ICX koers zakte mee. ICX komt momenteel op $0,89 uit, maar staat daarmee alsnog 34% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Dat is echter maar liefst 93% onder de all-time high (ATH) van vier jaar geleden. Ondertussen neemt het handelsvolume flink toe.

Een andere Zuid-Koreaanse crypto die onlangs flink steeg is terra (LUNA). De LUNA koers bereikte zelfs een nieuwe ATH gisterenavond van $104. Deze stijging lijkt echter minder te maken te hebben met de nieuwe verkozen president. LUNA begon namelijk al zo’n twee weken geleden hard te stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie