Rico Engelbarts
16/05/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2018 18:00

Zuid-Korea zal zich focussen op “positieve aspecten” cryptocurrency en gaat beleid verzachten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Zuid-Koreaanse regelgevende instanties en ambtenaren zullen waarschijnlijk hun benadering van het reguleren van cryptocurrencies versoepelen, te beginnen met het classificeren van cryptocurrency als “financiële assets”.
Er rijst een deadline tot juli voor G20-landen nadat overheden hebben opgeroepen tot aanbevelingen voor het reguleren van cryptocurrencies, die door de economische leiders van ‘s werelds 20 grootste economieën als “financiële assets” worden beschouwd.
Regelgevers in Zuid-Korea hebben cryptocurrencies eerder geclassificeerd als “niet-financiële assets” vanwege hun speculatieve karakter. Het wordt steeds duidelijker dat Korea waarschijnlijk haar houding zal wijzigen naar een vriendelijker beleid, aangezien de financiële waakhond van het land belooft om dingen “te verbeteren” op het gebied van regelgeving.
Zoals gemeld door de Korea Times, erkende de Financial Supervisory Service (FSS), de financiële waakhond van Zuid-Korea, dat het gezamenlijke standpunt van de G20 betekende dat Korea haar beleid zal moeten aanpassen, waarbij het volgende verklaard werd:

Het is vrijwel zeker dat cryptocurrencies als assets geclassificeerd zullen worden en de belangrijkste kwestie zal zijn hoe ze op de juiste manier gereguleerd kunnen worden, conform een eendrachtig kader waar de G20-landen het eens over moeten worden. Gezien de huidige opstelling in Korea is dit niet goed maar we zullen er alles aan doen om dingen te verbeteren.

De verklaring sluit aan bij de recente opmerkingen van Yoon Suk-heun, de nieuwe gouverneur van de FSS, die zei dat een intern onderzoek naar cryptocurrencies “positieve aspecten” aantrof die in de nabije toekomst tot een versoepelde regelgeving zouden kunnen leiden.

Met betrekking tot cryptocurrencies zijn er enkele positieve aspecten…

Dat zei FSS-baas Yoon tijdens zijn ceremoniële beëdiging vorige week. Opmerkelijk was dat FSS dezelfde autoriteit was die een verbod uitvoerde dat initial coin offerings (ICO’s ) in Korea volledig heeft ingeperkt in september 2017.
Deze positieve ontwikkelingen voor de cryptocurrency komen op een tijdstip binnen enkele weken na een wetsvoorstel om de lancering van nieuwe cryptocurrencies en ICO’s weer te legaliseren in Zuid-Korea.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie