Erik Juffermans Erik Juffermans
21/09/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 15:30

Zuid-Korea zet groots in op crypto met ‘blockchain stad’

Nieuws
Zuid-Korea zet groots in op crypto met 'blockchain stad'

Foto: littlewormy/Shutterstock

Het Zuid-Koreaanse Busan, de op een na grootste stad van het land, heeft ambitieuze blockchain plannen. Het gemeentelijke bestuur heeft een nieuw project opgezet dat de stad moet omtoveren tot een zogenaamde ‘blockchain stad’. De gemeente trekt $75 miljoen uit voor het plan, melden lokale mediabronnen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stedelijk blockchain netwerk

Centraal in de plannen van Busan staat een eigen openbaar blockchain netwerk. Dit netwerk moet verenigbaar worden met bekende netwerken zoals Ethereum (ETH) en Cosmos (ATOM). Het uiteindelijke doel is om meerdere blockchain-diensten te integreren op dit netwerk. 

De $75 miljoen zal worden opgehaald in een publieke investeringsronde in de stad zelf. Al bijna honderd financiële instituties in de stad hebben interesse getoond. Het investeringsfonds van de stad heet het Blockchain Innovation Fund (BIF).

De visie is om in 2026 de stad om te hebben gevormd tot een blockchain stad met een werkend publiek blockchain netwerk. Volgens een officieel persbericht heeft de stad al eerder testen uitgevoerd met blockchain technologie. Dit leed echter tot een “onaangename ervaring” voor de bedrijven die meededen. Het probleem was het gebruik van verschillende blockchain-netwerken, resulterend in een gefragmenteerd systeem. Vandaar de keuze voor een eigen publiek stedelijke blockchain netwerk.

Azië omarmt crypto

Ook heeft Busan plannen om een eigen crypto beurs op te zetten. Deze exchange zal naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar live gaan. Naast digitale assets zullen ook getokeniseerde effecten en grondstoffen verhandelbaar zijn op het platform. Ook getokeniseerde versies van intellectueel eigendom en CO2-emissierechten staan op de planning.

Indrukwekkende plannen vanuit Zuid-Korea dus. Dergelijke initiatieven zijn in Europa en de Verenigde Staten haast ondenkbaar. Aziatische landen zijn echter een stuk positiever over de toekomst van de crypto industrie. Waar westerse landen huiveren, zetten landen in Oost-Azie de deuren juist wagenwijd open voor crypto en diens toepassingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement