Erik Juffermans Erik Juffermans
21/09/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 15:30

Zuid-Korea zet groots in op crypto met ‘blockchain stad’

Nieuws
Zuid-Korea zet groots in op crypto met 'blockchain stad'

Foto: littlewormy/Shutterstock

Het Zuid-Koreaanse Busan, de op een na grootste stad van het land, heeft ambitieuze blockchain plannen. Het gemeentelijke bestuur heeft een nieuw project opgezet dat de stad moet omtoveren tot een zogenaamde ‘blockchain stad’. De gemeente trekt $75 miljoen uit voor het plan, melden lokale mediabronnen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stedelijk blockchain netwerk

Centraal in de plannen van Busan staat een eigen openbaar blockchain netwerk. Dit netwerk moet verenigbaar worden met bekende netwerken zoals Ethereum (ETH) en Cosmos (ATOM). Het uiteindelijke doel is om meerdere blockchain-diensten te integreren op dit netwerk. 

De $75 miljoen zal worden opgehaald in een publieke investeringsronde in de stad zelf. Al bijna honderd financiële instituties in de stad hebben interesse getoond. Het investeringsfonds van de stad heet het Blockchain Innovation Fund (BIF).

De visie is om in 2026 de stad om te hebben gevormd tot een blockchain stad met een werkend publiek blockchain netwerk. Volgens een officieel persbericht heeft de stad al eerder testen uitgevoerd met blockchain technologie. Dit leed echter tot een “onaangename ervaring” voor de bedrijven die meededen. Het probleem was het gebruik van verschillende blockchain-netwerken, resulterend in een gefragmenteerd systeem. Vandaar de keuze voor een eigen publiek stedelijke blockchain netwerk.

Azië omarmt crypto

Ook heeft Busan plannen om een eigen crypto beurs op te zetten. Deze exchange zal naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar live gaan. Naast digitale assets zullen ook getokeniseerde effecten en grondstoffen verhandelbaar zijn op het platform. Ook getokeniseerde versies van intellectueel eigendom en CO2-emissierechten staan op de planning.

Indrukwekkende plannen vanuit Zuid-Korea dus. Dergelijke initiatieven zijn in Europa en de Verenigde Staten haast ondenkbaar. Aziatische landen zijn echter een stuk positiever over de toekomst van de crypto industrie. Waar westerse landen huiveren, zetten landen in Oost-Azie de deuren juist wagenwijd open voor crypto en diens toepassingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie