Rico Engelbarts
09/09/2018 10:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2018 10:23

Zuid-Koreaans FSS ambtenaar: Meer samenwerking voor wereldwijde crypto-regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zuid-koreaanse_FSS_ambtenaar_meer_samenwerking_voor_wereldwijde_crypto_regulatie

Yoon Suk-Heun, een ambtenaar van de Zuid-Koreaanse Financial Supervisory Service (FSS), heeft een voorstel gedaan voor een nauwere samenwerking tussen internationale instanties omtrent crypto en ICO-regulatie, zo liet de regionale nieuwssite Asian Economic TV weten op vrijdag. De ambtenaar deed de uitspraak voor meer coöperatie mogelijkheden tijdens de openingsceremonie van de 20e FSS-conferentie in Seoul op donderdag 6 september.
Suk-Heun legde nadruk op het hoofddoel van de FSS, namelijk het “vergroten van transparantie in transacties om zo illegale activiteiten tegen te gaan”. Zodanig riep hij landen op om meer informatie te delen binnen meewerkende instanties. Suk-Heun wil zo het risico voor het ontstaan van witwaspraktijken bij de introductie van nieuwe financiële producten verlagen.
De FSS ambtenaar deed ook een oproep voor de inclusie van meer consumentgerichte regulatie binnen een mogelijke regulatie van cryptocurrencies, zoals een systeem voor consumentenbescherming en de interne controle van crypto gerelateerde financiële bedrijven.
Zuid-Korea haalt vaker het nieuws in verband met regulatie. Zo heeft de Zuid-Koreaanse regering op 13 augustus nog aangekondigd dat het crypto beurzen zou uitsluiten van legislatie voor ondernemingen. Hiermee wil de regering laten weten dat het opstarten van crypto beurzen niet wordt aangemoedigd. Echter is blockchain-technologie ondertussen ook een van de acht grotere begrote activiteiten met rond $4,4 miljard voor 2019.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie