Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Zweden, Tsjechië en Italië leiden komend jaar EU Blockchain Partnership

Zweden, Tsjechië en Italië zullen het komende jaar de European Blockchain Partnership gaan leiden. De drie landen krijgen de verantwoordelijkheid om de organisatie verder te helpen met zijn missie. De rollen werden aan de landen gegeven tijdens de maandelijkse meeting in Brussel van de organisatie.

De organisatie heeft als doel een blockchain-infrastructuur te ontwikkelen binnen Europa. 21 landen ondertekenden in 2018 een verklaring waarin staat:

De ondertekenaars van deze verklaring komen overeen samen te werken om een Europees Blockchain-partnerschap op te zetten met het oog op de ontwikkeling van een blockchain-infrastructuur die op waarde gebaseerde, vertrouwde, gebruikersgerichte digitale diensten binnen de Digital Single Market kan verbeteren.

- Advertentie -

Zweden en Tsjechië waren twee van de 21 landen die de verklaring ondertekenden tijdens de oprichting van het partnerschap. Italië voegde zich vier maanden later, in september 2018, bij het partnerschap. Destijds zei de kamer-secretaris van de president, Mirella Liuzzi:

Door deel te nemen aan het partnerschap kan Italië rekenen op andere Europese landen en ook zijn eigen lijn bepalen over de ontwikkeling van technologie, iets wat nooit eerder werd ondernomen door vorige regeringen.

Dit is overigens niet de enige Europese organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van blockchain-technologie. Nog voor de oprichting van dit partnerschap richtte de Europese Commissie namelijk het EU Blockchain Observatory and Forum op. De commissie investeerde daar onlangs nog €300 miljoen in om de organisatie te helpen met zijn Horizon 2020 missie. De organisatie stimuleert Europese bedrijven en startups blockchain te gebruiken en ontwikkelen.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.289,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.111,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.128,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.176,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.199,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.289,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.111,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.128,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.176,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.199,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...