Rico Engelbarts
20/09/2018 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2018 19:15

Zwitserland werkt samen met Israël aan cryptocurrency- en blockchain-regelgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zwitserland_werkt_samen_met_israel_aan_regelgeving_cryptocurrency_blockchain

Ueli Maurer, de Zwitserse minister van Financiën, en Joerg Gasser, staatssecretaris van het State Secretariat for International Financial Matters (SIF), hebben samen Israël bezocht met als doel toegang te krijgen tot de Israëlische financiële markt voor Zwitserse banken.
Na het staatsbezoek hebben beide landen ingestemd om samen te werken aan nieuwe regelgeving voor financiële technologie, waaronder cryptocurrency en blockchain.
Gasser verklaart dat zij al bezig zijn met het opstellen van een rapport over blockchain-regelgeving en de verscheidene factoren die daarbij komen kijken. Hij geeft aan dat zij van plan zijn om nog voor het einde van het jaar aanbevelingen in te dienen voor nieuwe regelgeving die het Zwitserse parlement in 2019 zou kunnen goedkeuren en in 2020 zou kunnen implementeren.

Wij hebben vrije markttoegang en elkaars markten nodig, en zo open als mogelijk. Israëlische autoriteiten richting zich op EU-regelgeving maar de EU erkent onze regels en voorschriften om politieke redenen niet volledig.

Aldus Gasser. Verder geeft Gasser aan dat hij bereid is alle informatie te verstrekken die nodig is om het proces te versnellen. Momenteel hebben EU-landen al toegang tot de beurs in Tel Aviv. Zwitserland echter niet, omdat het land niet lid is van de EU.
Zwitserland loopt voor in Europa als het om blockchain en cryptocurrency gaat. In het plaatsje Zug ligt de zogeheten ‘Crypto Valley’. Een soort Silicon Valley, maar dan gericht op de crypto-markt. Hoewel de Centrale Bank in Zwitserland terughoudendheid is hebben vele andere Zwitserse banken al hun deuren geopend voor crypto-handel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie