zwitserland_werkt_samen_met_israel_aan_regelgeving_cryptocurrency_blockchain

Zwitserland werkt samen met Israël aan cryptocurrency- en blockchain-regelgeving

0

Ueli Maurer, de Zwitserse minister van Financiën, en Joerg Gasser, staatssecretaris van het State Secretariat for International Financial Matters (SIF), hebben samen Israël bezocht met als doel toegang te krijgen tot de Israëlische financiële markt voor Zwitserse banken.

Na het staatsbezoek hebben beide landen ingestemd om samen te werken aan nieuwe regelgeving voor financiële technologie, waaronder cryptocurrency en blockchain.

Gasser verklaart dat zij al bezig zijn met het opstellen van een rapport over blockchain-regelgeving en de verscheidene factoren die daarbij komen kijken. Hij geeft aan dat zij van plan zijn om nog voor het einde van het jaar aanbevelingen in te dienen voor nieuwe regelgeving die het Zwitserse parlement in 2019 zou kunnen goedkeuren en in 2020 zou kunnen implementeren.

Wij hebben vrije markttoegang en elkaars markten nodig, en zo open als mogelijk. Israëlische autoriteiten richting zich op EU-regelgeving maar de EU erkent onze regels en voorschriften om politieke redenen niet volledig.

Aldus Gasser. Verder geeft Gasser aan dat hij bereid is alle informatie te verstrekken die nodig is om het proces te versnellen. Momenteel hebben EU-landen al toegang tot de beurs in Tel Aviv. Zwitserland echter niet, omdat het land niet lid is van de EU.

Zwitserland loopt voor in Europa als het om blockchain en cryptocurrency gaat. In het plaatsje Zug ligt de zogeheten ‘Crypto Valley’. Een soort Silicon Valley, maar dan gericht op de crypto-markt. Hoewel de Centrale Bank in Zwitserland terughoudendheid is hebben vele andere Zwitserse banken al hun deuren geopend voor crypto-handel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws