PwC Luxembourg gaat vanaf 1 oktober cryptocurrency accepteren als betaalmiddel

De Luxemburgse-divisie van PricewaterhouseCoopers (PwC), een groot auditbedrijf, zal vanaf 1 oktober betalingen in cryptocurrency gaan accepteren. Dit maakt het bedrijf bekend in een aankondiging die op 2 september werd gepubliceerd.

- Advertentie -

PwC Luxembourg gelooft dat de onderliggende technologie van cryptocurrencies een “economische standaard voor de lange termijn” zullen worden. Zo schrijft het in de aankondiging:

Verder kijkend dan voor de hand liggende uitdagingen, gelooft het Luxemburgse bedrijf sterk in de onderliggende technologie als een middellange tot lange termijn standaard in de economie en streeft het ernaar zich te positioneren als een early adopter. De stap om crypto-betalingen te accepteren is ook een sterke weerspiegeling van het zorgvuldig luisteren naar de groeiende vraag van de markt en PwC Luxembourg-klanten en hen een veilig betalingsalternatief bieden dat de evolutie van onze economie weerspiegelt.

De directeur van Blockchain & Crypto-activa bij PwC Luxembourg, Thomas Campione, stelt dat het bedrijf het voortouw moet nemen in deze nieuwe economische en technologische ontwikkeling. Hij voegt daaraan toe:

We konden niet blijven investeren in de sector, het promoten, oplossingen voor klanten bouwen en hun transformatie ondersteunen zonder er ook zelf aan te worden blootgesteld.

Volgens de Territory Senior Partner en CEO van PwC Luxembourg is de kennis binnen het bedrijf omtrent blockchain en crypto-activa cruciaal voor de huidige ontwikkeling. Hij stelt daarnaast dat het laten groeien van het ecosysteem minstens zo belangrijk is:

Bijscholing zal cruciaal zijn en de capaciteit om het ecosysteem te bouwen en te laten groeien, zal minstens zo belangrijk zijn om de echte voordelen van de technologie te benutten.

In de aankondiging wordt verder niet ingegaan op welke cryptocurrencies het bedrijf zal gaan accepteren. Dit zal mogelijk later bekendgemaakt worden. De Luxemburgse-divisie van PwC is overigens niet de eerste die cryptocurrency accepteert. PwC Hong Kong accepteert al sinds 2017 cryptocurrency als betaalmiddel.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten,¬†Facebook‚Äď of¬†Twitter.¬†Meediscussi√ęren? Meld je dan aan voor ons¬†Telegram¬†kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.040,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.770,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.843,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.851,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.881,60 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het¬†business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben ge√Įnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het¬†business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben ge√Įnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....