Timo Bult Timo Bult
04/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 13:16

PwC Luxembourg gaat vanaf 1 oktober cryptocurrency accepteren als betaalmiddel

Nieuws
PwC Luxembourg gaat vanaf 1 oktober cryptocurrency accepteren als betaalmiddel

Foto: Chrispictures/Shutterstock

De Luxemburgse-divisie van PricewaterhouseCoopers (PwC), een groot auditbedrijf, zal vanaf 1 oktober betalingen in cryptocurrency gaan accepteren. Dit maakt het bedrijf bekend in een aankondiging die op 2 september werd gepubliceerd.
PwC Luxembourg gelooft dat de onderliggende technologie van cryptocurrencies een “economische standaard voor de lange termijn” zullen worden. Zo schrijft het in de aankondiging:

Verder kijkend dan voor de hand liggende uitdagingen, gelooft het Luxemburgse bedrijf sterk in de onderliggende technologie als een middellange tot lange termijn standaard in de economie en streeft het ernaar zich te positioneren als een early adopter. De stap om crypto-betalingen te accepteren is ook een sterke weerspiegeling van het zorgvuldig luisteren naar de groeiende vraag van de markt en PwC Luxembourg-klanten en hen een veilig betalingsalternatief bieden dat de evolutie van onze economie weerspiegelt.

De directeur van Blockchain & Crypto-activa bij PwC Luxembourg, Thomas Campione, stelt dat het bedrijf het voortouw moet nemen in deze nieuwe economische en technologische ontwikkeling. Hij voegt daaraan toe:

We konden niet blijven investeren in de sector, het promoten, oplossingen voor klanten bouwen en hun transformatie ondersteunen zonder er ook zelf aan te worden blootgesteld.

Volgens de Territory Senior Partner en CEO van PwC Luxembourg is de kennis binnen het bedrijf omtrent blockchain en crypto-activa cruciaal voor de huidige ontwikkeling. Hij stelt daarnaast dat het laten groeien van het ecosysteem minstens zo belangrijk is:

Bijscholing zal cruciaal zijn en de capaciteit om het ecosysteem te bouwen en te laten groeien, zal minstens zo belangrijk zijn om de echte voordelen van de technologie te benutten.

In de aankondiging wordt verder niet ingegaan op welke cryptocurrencies het bedrijf zal gaan accepteren. Dit zal mogelijk later bekendgemaakt worden. De Luxemburgse-divisie van PwC is overigens niet de eerste die cryptocurrency accepteert. PwC Hong Kong accepteert al sinds 2017 cryptocurrency als betaalmiddel.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie